Stekleničke & embalaža
Kakšne embalaža za parfume vam je všeč?
Bogata, razkošna, ženstvena – ali morda minimalistična, stroga, ostra?
Ste opazile, da se med vašimi parfumi pogosteje pojavlja posamezna barva škatlic in stekleničk?
Kar zadeva mene, imam raje nekoliko strožje škatlice in preproste stekleničke – vendar kljub strogosti ne smejo biti pretirano minimalistično dizajnirane, saj veste, kaj mislim … Ni mi všeč, da vzbuja vtis, kot da jo je oblikoval človek, ki oblikuje sodobno pohištvo ali fensi predmetke za po stanovanju.
Med mojimi dišavami prevladujejo bele, modre in črne škatlice. Včasih je vmes tudi kaj zelenega, vendar redko. Nikoli pa se na moji polički še ni znašel parfum s škatlico rumene, oranžne, vijolične ali rjave barve. Rožnata je ena sama škatlica, a si tega parfuma nisem kupila sama.
Ko gre za stekleničke, so mi všeč simple variante, ki lepo sedejo v roko/stabilno stojijo na polici. Ne maram tudi nepriročnih 40-centimetrskih stekleničk.
Sploh pa se mi zdi, da zadnje čase pretiravajo z dizajnom – in mislim, da skoraj več plačamo za stekleničke kot za vsebino. Tudi rada vem, ali imam v roki parfum – ali ročno bombo/granato 😉
Popolnoma vseeno mi je, kaksna je embalaza……Sploh pa mi je vseeno kaksna je skatlica. Jaz poenotim vsecnost vonja z embalazo, zato 100% lahko recem, da mi je najbolj vsec flaska od bvlgarija……Pravzaprav mi je vsec minimalisticen pristop, enostavnost in svetle barve…torej bela, prozorna, srebrna, beige…..do zelene….ce se ze moram opredeliti :-))))
Saj meni tudi to ni pretirano pomembno, ampak vseeno sem odprla temo … Jasno je, da je najpomembnejši parfum, ampak ko človek izbira med dvema, ki sta mu enako všeč, morda na nezavedni ravni pretehta prav oblikovanje – kdo ve?
Meni je všeč od Bvlgarijeve omnie cristalline, ker tisti mali “plošček” zlahka ruknem v torbico. Po drugi strani se pa pokrovček težko odpre oziroma “dvigne” (raje bi videla, če bi ga bilo treba odviti).
omnia cristalline pa ze nima pokrovcka, ampak sta dva srebrna kroga umescena drug v drugega pa se kar dosti placa zavzame………a ni tako???
Pri meni res nikoli ne vpliva na izbiro embalaza…..zdaj sem malo razmisljala kaj lahko pri meni vpliva na izbiro……mogoce pri meni vpliva ime….ce ne poznam “umetnika” ali ce ga raje gledam ime v kaksni sportni trgovini, potem niti ne probam ugotoviti, ali je parfum ok. Zato se nikoli nisem testirala razne pume, s.oliverje, t.hillfigerje in podobno. Pa itak da je mozno, da so cisto ok….samo ne vem no…… sto ljudi…. :-)))))
Omnia … no, tisto, čemur bi lahko rekla pokrovček. Vse skupaj je videti kot en dvodelen okrogel, pretežno kovinski plošček. Kakor koli, malo težko se odpre – enkrat mi je “pokrovček” že treščil ob tla.
Imam pa ta vonj nepopisno rada in bi bil lahko, kot praviš, zapakiran v čemerkoli. Nežen, diskreten, obenem pa ni neopazen, primeren za vse letne čase, za dan in noč. Povrhu ni podoben gori “običajnih” poletnih parfumov. Njami.
Heh, problem – skoraj – rešen (tudi jaz stvarem rada pridem do dna).
Moja steklenička je DRUGAČNA!!! In na vsem spletu ne najdem takšne!!!
Oblika je kot polovička tiste, na katero si ti poslala povezavo, EN plošček namesto dveh. In potem se ta pretežno kovinska reč pri odpiranju razdeli na dva dela in v spodnji, večji polovički je vsebina s klasičnim razpršilcem.
Na škatli pa piše omnia cristalline.
KAJ SO MI TOREJ PRODALI???
Eto, Brihta, pa sva zas**li temo, he he …
Vsem se opravičujem za tole dolgovezno pisarjenje o omnii, ampak me je prav zgrabilo …
Pošlji oblikovano (03-12-06 00:49)
Lahko bi rekla, da mi embalaža pri izbiri vonjev ne pomeni nič. Če sta mi všeč dva, potem vzamem oba ali nobenega, ne glede na embalažo 🙂
So mi pa nekatere embalaže zelo všeč, medtem mi vonji niti malo ne odgovarjajo. Med tistimi, ki jih imam so mi najbolj všeč CD Dolce Vita in Cašmir, predvsem zato, ker se lepo usedeta v roko. Všeč mi je tudi embalaža kakšnih klasičnih Chanelov…
Zanimivo pa je, da mi embalaža pri kozmetki pomeni ogromno. Za kakšno negovalno kozmetiko od Cliniqua me je prav sram, da jo imam na polici v kopalnici. :)) Dekorativna pa mi je najlepša od Chanela, tiste minimalistične chic linije, ki ti dajejo vedeti s čim imaš opravka in koliko te bo to stalo. 😉
Za parfum pa je glavno, da me prevzame…
Forum je zaprt za komentiranje.