katero kozmetiko uporabljate za nečisto kožo?
Zanima, katero kremo iz nizko do srednje cenovnega razreda bi priporočili za nečisto kožo?
Jaz imam normalno do mešano kožo, pa se mi zadnje čase pojavljajo mozolji. Ne vem, ali je to od stresa? Je to možno? Sem kar pod pritiski.
Kako preprečujete take težave? Najbrž je res bolje dati več denarja in imeti kakšno kvalitetno kremo, ampak res ne morem (del stresa so finančne težave:)).
Če se pudraš, pomaga? Mislite, da je dobro za kožo, da se jo zaščiti s pudrom, še posebej zdaj, ko bo bolj mraz? Uporabljate le tekoči puder ali je dobro dati tudi puder v prahu, da malo razmasti kožo?
Sicer sem v lekarni kupila Eucerin kremo, ki je super in mi zelo pomaga pri teh težavah (čeprav se mi je ravno danes en mozolj spet na bradi naredil:)), a so mi rekli, da nekako ni ravno za stalno ta krema, samo dokler težave ne minejo.
Skratka, bi me zelo veselilo dobiti kak nasvet oz.vaše izkušnje s tako kožo!
Sem pred isto dilemo, s tem da so se mi za povrhu na licih nardili še gnojni mozolji (malo zaradi frizure, ker imam lase čez lica, malo zaradi mojega stiskanja… skrtaka katastrofa..)
Priporočili so mi, naj zdravnico prosim za recept za Dferin gel, punce so priporočile tudi kremo Avene Cleneance K (imajo v lekarni – 2900 sit, pa zraven se da kupiti še čistilno sredvstvo in tonik…)
Kar se pudrov tiče – tudi jaz iščem kaj, kar bni malo prekrilo stare grehe, pa ne povzročalo novih….
prosim za kakšen pameten nasvet, ker sem čisto obupana….
kk
jaz sem obupala
prejšnji mesec so me prepričali, da sem kupila blazno drag serum od Matisa proti nečisti koži…
brez efekta. Res je, da se mi je koža na mozolju recimo zluščila ampak kaj, ko krema niti do mozolja prišla ni… koža se lušči, mozolj pa še vedno čepi pod njo, blažen v svoji nedotaknjenosti.
zdaj razmišljam, če res ne bi poizkusila s frutarijanstvom, ker sem brala, da se je ljudem totalno sčistila koža. Vsaj za dva meseca, da vidim, če je kak efekt.
Prevec olj je v kremah za dojencke.
Jaz sem uporabljala eno kremo od Loreala, ki je zdaj ze nekaj let ne delajo vec. Ves ta cas iscem nadomestek. Trenutno imam Normaderm od Vichy.
Pomoje bo treba h kaki kozmeticarki, da nas spravi iz pubertete :)))
Jaz sem imela kremo za dojenčke in sem bila obupna. Mozolji so se čisto razcveteli.
Imam kolegico farmacevtko – je rekla, da kreme za dojenčke pač niso primerne, ker je to samo maščobna zaščitna plast, nobenih hranil, nič.
Tudi jaz sem slišala, da je pri tako nečisti koži morda vzrok hormonsko neravnovesje.
Hčerka ima probleme s kožo, kljub temu, da ni več najstnica. V glavnem se ji mozolji naredijo, kadar je v stresu. Ne pomagajo ne diane, ne deferin, ne klinofug, pa en cel kup čistil in maž. Ker ima poleg aknaste še tanko občutljivo kožo je še toliko bolj problematično.
Za mazanje čez dan ji najbolj odgovarja krema od sans soucis multi skin, katera se dobi v tuševi drogeriji.Za čiščenje kože pa ima nekaj od neurtogene.
LP
Vse govorite samo o kremah.
Ali si kožo res temeljito čistite vsako jutro in vsak večer?
Namreč nobena krema vam ne bo pomagala,pa naj bo še tako dobra,če jo boste uporabljale na neočiščeno kože.
Pravilno čiščenje:mleko ali gel za čiščenje mastne ali mešane kože z čistimi rokami nanesemo na obraz in temeljito masiramo 2-3 minuti,nato izperemo z vodo,postopek ponovimo še enkrat in nato res temeljito izperemo,uporabimo tonik brez alkohola(lahko ga damo tudi v pršilo) in nato kremo.Čistimo z rokami,ne z vato,ki kožo samo draži,pa še porabimo jo pol zavojčka če želimo res temeljito očistiti.
Forum je zaprt za komentiranje.