Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style gube in razširjene pore

gube in razširjene pore

Pozdravljeni!
Žalostna sem, ker sem ugorovila da se mi je koža v zaadnjem času zelo postarala. Za mano je veliko neprespanih noči in dva otroka ter 34 let… Sicer skrbim za svoj videz s pravilno nego in prehrano ter gibanjem.
Na “T” coni imam izrazito razširjene pore in tudi gube okrog oči so postale izrazitejše. Uporabljam Vichyjevo kozmetiko Miokyne (tudi okrog oči). Kaj še lahko storim, da ustavim naraven proces…
Pa še eno vprašanje – kako si v poletnih dneh, ki prihajajo napudrat obraz – ali za vsak dan priporočate tekoči puder + puder v prahu? Imam občutek, da je to “pretežko” ličenje za poletje. Samo puder v prahu pa ne prekrije nepravilnostu… Kaj predlagate?

Pozdravljeni,
neprespane noči pustijo na koži res posledice. Predlagam, da si, če si le morete, privoščite lepotni spanec. Pa tudi na dodatno nego kože ne pozabite. Uporabljajte kvalitetne izdelke, ki bodo koži pomagale upočasnit proces staranja. Če se pojavljajo odprte pore, je to znak, da je treba kožo temeljito čistiti tudi globinsko (maske, peelingi). Pora ostane odprta, ker se tam predolgo zadrži izločen loj.
V poletnih, vročih dneh sama zelo rada uporabim namesto pudra samo terracoto. Daje lepo zagorel videz.
lpj

Kaj pa je to “terracoto”?

Terracota imenujemo izdelek, ki je podoben pudru v prahu ali kamnu, le da je malo drugačne sestave. Običajno vsebuje tudi drobne svetlikajoče delce in daje lepo rjavo ten . Lahko se uporablja brez predhodno nanešenega tekočega pudra kar direktno na kremo. Uporabljamo ga za senčenje ličnic, kot senčilo na očeh ali pa kar po celem obrazu, seveda če ten polti to dovoljuje. Na tržišču se pojavlja tudi pod imeni “egipčanska prst” ali pa “nilski pesek”. Verjetno bi našli še kakšno ime. Najdete pa ga v prahu v posebnih lončenih lončkih, zelo razširjena pa je uporaba kamna Terracota, saj je sigurnejši za transport. Pri kozmetiki MF imate en odtenek, ki ga lahko sami s številon nanosov ustrezno temnite, pri kozmetiki IsaDora pa ga najdete v več odtenkih.
Terracota je za poletje nepogrešljiv izdelek za vse ki so rade lepe!
LP j

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close