Najdi forum

kuperioza?

najprej vas lepo pozdravljam. imam eno vprašanje; imam mešan tip kože na obrazu. že od nekdaj imam pod očmi čez cele ličnice kožo kar naprej rdečo, opazijo se tudi žilice. mislim, da je to kuperioza. kaj menite o tem vi in katero kremo mi svetujete, da bi se stanje vsaj malo izboljšalo in ne poslabšalo? stara sem 30 let.
za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.

Tašek, tudi jaz imam takšno kožo. Žilice si lahko daš odstraniti z laserjem, sicer pa uporabljaj izdelke primerne mešanemu tipu kože.
Predvsem pazi, da obraz umivaš z nežnimi geli ali penami za obraz, tonikom brez alkohola, ki še dodatno draži kožo, uporabljaj kreme z zaščitnim faktorjem vsaj 20, ali pa preko vlažilne kremice uporabi kak puder z UV filtrom. Zelo pomembno je tudi zaščititi obraz pred mrazom ali vetrom, za kar ravno tako lahko uporabljaš puder.
Zelo dobra krema za takšno kožo je Clinique Superdefense za normalno do mastno kožo, ki je malce draga, saj stane cca 11.000 sit, dobra je tudi Avnon Agelles REsults, ki je znatno cenejša. Lahko pa uporabiš za nego obraza preko celega leta tudi Garnierjev sprej SPF 30 in tako kožo res dobro zaščitiš.
Pa dosti uspeha ti želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close