debeljenje nohtov
že nekaj let nazaj se mi je pojavil debel noht na nogi in sicer na mezincu na obeh nogah. če noht odstrižem skoraj celega potem se kar preplasti v dva koščka. sedaj sem opazila da se mi je začel debeliti tudi noht (zopet na obeh nogah) prst zraven mezinca.
zanima me zakaj to sploh nastaja. verjetno je pogojena tudi mal dednost ker mislim da je moj oče imel ravno tako, le da je bil to palec.
ter kako bi se te nadloge lahko rešila? je potrebna operacija ali se da s kakšnimi kremami to odpravit.
hvala za odgovor
Pozdravljena!
Zelo rada vam bi svetovala, ampak zato bi se morala priti pokazati.Šele tako vam bom lahko pomagala, lahko je kakšna dedna rast nohta, ki je majhen in se zato pri strišenju pokaže, kot bi šel narazen, pa je zdraven samo trda koža.Lahko pa je okužba, ki jo je imel lahko tudi vaš oče, pa ni vedel in se da pozdraviti, kajti širi se na že drugi noht.Lahko pa se obrnete na zdravnika ,dobro pa bi bilo, da bi prej naredili pedikuro, noge skrbno uredili, tako da bi zdravnik lažje določil diagnozo!
LP
Pozdravljena!
Možnih komplikacij na stopalih je veliko, tako da ni rečeno da je problem isti, zato pa vam ne morem odgovoriti, dokler ne vidim vaših nog.Lahko pa greste svojemu osebnemu zdravniku jih pokazat, in vam bo le ta potrdil ali je to okužba in jo bosta sanirala, ali pa je to za pedikerja, kjer vam bomo z veseljem pomagali!
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.