Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style pekoč občutek – krema za obraz

pekoč občutek – krema za obraz

spoštovani,

moj problem je naslednji; sem tam nekje pri 30-ih, koža mešana, a suha in zategnjena zdajle pozimi.
zato sem se odločila, da malo več denarja namenim dobri kremi za kožo.
sedaj pa problem; svetovalka na oddelku s kremami mi je zelo priporočila kremo “lancaster reversible first signs” plus tonik. ajaj, ko sem si ju prvič nanesla na obraz sem skoraj umrla od pekočih bolečin!
lica sem imela tako rdeča, kot bi me opeklo. pomagalo je samo izpiranje z vodo in potem nanos navadnega bepantena.
poskusila sem se enkrat, tokrat brez tonika – in spet ista situacija.

prodajalka mi je zatrdila, da je ta krema brez barvil in parfumov, torej bi jo morala koža dobro prenašati.

ali mi lahko svetujete, kaj bi to lahko bilo?
ali imam morebiti alergijo na to kremo?
in kaj naj sploh uporabim? navadno niveo?

hvala
lep pozdrav
suggs

Pozdravljena Suggs,

res neprijetna zadeva, kadar se pojavijo tako močni alergijski znaki. Predvidevam, da vam ne odgovarja neka sestavina v teh izdelkih. Verjetno vsebuje krema in prav tako tudi tonik nekaj kar vaši koži ne ustreza, zato je bolje, da prekinete z uporabo.
Zelo težko bi vam svetovala kaj uporabit, je pa pomembno, da si predhodno pridobite kakšne testerčke in izdelke probate preden jih kupite. Vrhunska kozmetika je kar draga, da bi tako menjavali kreme, pa še nobenega učinka ne bo. Ne vem sicer kaj ste uporabljali do sedaj, menim pa, da Nivea ne bo ravno dobra izbira za tako občutljivo kožo. Na policah v trgovini poiščite izdelke ki so namenjeni zelo občutljivi koži, tonik nikakor ne sme vsebovati alkohola.
Pa tudi zimski čas ni ravno primeren za menjavo krem, ker je koža že tako obremenjena in razdražena zaradi neugodnih zunanjih vplivov. Mogoče bi raje počakali na pomlad in si takrat omislili nove kremice. Sicer pa zdaj tako počakajte, da se koža umiri od omenjenega šoka.

Jadranka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close