strije, strije, strije….
Pozdravljeni!
Moje vprašanje je povezano s strijami…. in sicer naslednje:
Sem v pričakovanju tretjega otroka (10 t). V prvih dveh nosečnostih sem pridobila kar nekaj kilogramov (reci in piši 25) in sem jih kasneje tudi vse izgubila.
Moja težava pa je suha koža…in sicer po vsem telesu. Torej moja koža nima tonusa in je (ne glede na vsakodnevno mazanje s takšnimi in drugačnimi lekarniškimi pripravki) začela že po 20 tednu nosečnosti “pokati”. Tako so se mi do konca nosečnosti pojavile zelo grde “frjolčne” strije po trebuhu do popka, po bokih do višine popka, po stegnih…
Ker sem v tretje noseča, in ker so se v drugi nosečnosti še “povečale” – me sedaj skrbi…. resno skrbi…
Kako lahko najbolj pomagam svoji koži, da se proti koncu nosečnosti ne bolj še bolj razpokala. Vem da ni nekega instant recepta, pa vendar želim narediti nekaj “dobrega” zase in za moje sedanje in poporodno počutje…. (obloge z mastno-vlažilnimi kremami…, )
Hvala za Vaš nasvet
Že obstoječih strij se ne da odstraniti , paziti morate le , da bo čim manj novih.Sicer imate očitno že po naravi slabo kvaliteto kože , tako , da žal tudi s kremami ne morete preprečiti pokanja , lahko pa vse skupaj vsaj omilite-mažite se še naprej , pojdite v salon na tretmaje za elastičnost kože-čvrstilne obloge….
Se VAm zahvaljujem za odgovor!
Glede na mojo nosečnost mi prosim svetujte, katere čvrstitvene obloge, ki jih uporabljajo v kozmetičnih salonih so najprimernejše -predvidevam da so nekatere tudi na naravni bazi – brez kemičnih sestavin?
Kakšne vrste tretmajev bi prišle v poštev zame – in seveda njihova cena?
Kaj mi priporočate?
Kolikokrat bi morala ponoviti tretma, da bi bil učinkovit?!
Za nadaljni odgovor se zahvaljujem
Forum je zaprt za komentiranje.