Kako dolgo se vas parfumi “držijo”?
Hojla!
Ne vem sicer, kako je z ostalimi uporabniki in uporabnicami, bom pa povedala, kako jaz gledam na to…
Zame je pravi parfum tisti, ki mi nekaj minut po tem, ko se našpricam z njim, “ne gre več v nos”, se pravi, da ga več ne voham. Kako dišava odreagira na tebi (glede obstojnosti), je precej odvisno tudi od pH-ja tvoje kože. Pravil glede tega sicer ne poznam, vem pa, da ena dišava na meni diši fenomenalno, ko pa si jo je poskusila moja tašča, pa je bilo, kot da bi šel mimo pokopališča. Sva se kar nasmejali ob tej ugotovitvi.:)
Velikokrat se mi je zgodilo, da sem se zjutraj nadišavila in mi je pozno popoldne kdo rekel (večinoma ženske, da ne bo pomote):”Mmmm, kako lepo dišiš… Kaj uporabljaš?”, jaz se pa že nekaj ur nisem vohala. In ker uporabljam različne parfume, sem morala kar krepko pomisliti, kaj sem zjutraj “vrgla” na sebe.:))
Vem, da če bi morala cel dan vohati svoj parfum, se ne bi dobro počutila…
Takšno je moje mnenje.
Lep pozdrav!
Najboljše izkušnje imam z izdelki Diptique: njihov osnovni, istoimenski vonj – že samo toaletna voda – je najprej kar močan, tako da ga je treba uporabiti že kar uro ali dve pred odhodom od doma. Potem je nekaj ur čudovit, poln vonj, nato pa še ure in ure oddaja nekakšen zelo nežen vonj po svežini in “čistoči” …
Še zanimivost: ta vonj je izdelan po angleški recepturi iz 16. stoletja!
Kljub temu je še zdaj čudovit. Najlepše je to, da ne spominja na nič, kar sem srečala do zdaj – pa tega ni bilo malo …
Se strinjam z nado, dodala bi pa še tole…. če je parfum iz naravnih substanc, je tudi bolj obstojen. Problem je, da je večina dišav danes sintetičnih in se na koži osmrdijo, spremenijo vonj, namesto da bi se le- ta razvil. Guerlain, Nina Ricci, Dior, Chanel, Bvlgary,… saj se kar kmalu konča- 6tu ne moreš zgrešit. Zame je Guerlain zakon.
lp
geri, glede na to, kako različni so okusi in pojmi, kaj je za koga sveže, ti svetujem da se odpraviš v parfumerijo in kar poskusiš. Guerlain držijo Maxi, Limoni, Ypsilon. Meni so všeč njihovi vonji: L’instant, Jicky, Shalimar, Champse Elises. So pa njihovi vonji zelo specifični, akr sem tudi jaz, ki mi trendovski vonji niso všeč. Poskusi.
Će mi poveš, kateri vonji so ti sicer všeč (sadje, rožice, začimbe,…), ti mogoče lahko pomagam .
lp
Živjo
Hvala za pomoč.do sedaj sem uporabljala kolonske vode iz rožic najraje vrtnice,bi pa probala tudi kaj drugega ne sme biti premočno ,ker me potem boli glava.Sem enkrat probala tri ,mi je bilo tako slabo ,da me je odneslo ven ..Če mi svetuješ samo enega ,mogoče bi šlo.Vem da je težko ,ampak tako je pri meni..
lp geri
Aja, še to…. Guerlain je bil prvi, ki je ukrotil mimozo in sicer s črnim ribezom in nastal je Champse Elises, je pa iz leta 1986. Shalimar, recimo, kna kaetrega sem sama nora, je pa iz leta cca 1920 (tu nekje) in je zame večen in tudi že velikokrat najbolj prodajan parfum na svetu. Uf, sem se razpisala.
Živjo!
Stara sem 28 let in parfumi se mi sploh ne zdijo za starejše. Zakaj, ker so vonji starejši? So vonji, ki so večni( Shalimar, Chanel 5, Chanel 11) in so vonji, ki so tenutni in ga sploh ne dam nase, ker se počutim cheap. Uporabljam jih pa od nekje 24leta. Niso mi všeč trendovski vonji, kot so Armanijevi, D&G pa “cheap tricks, samo da se prodaja” N. Campbell pa G. Sabatini itd ampak vonji s karakterjem. Na splošno ne maram naštancanih stvari, ki jih ima vsakdo. Tako je tudi s parfumi in vedno me zanima sestava itd. Lahko bi se reklo, da sem parfumski gurman. Da ne boš rekla, da sem starokopitna :), tudi Romance od Ralpha Laurena mi je všeč, pa Diorjev Jadore. Uf, o parfumih bi lahko vedno pisala. Za Guerlaina sem se pa navdušila zaradi njihove zastopnice in promotorke, gospe Tonči. Krasna gospa, ki ve ogromno o dišavah, negi obraza in telesa.
Guerlain je najcenejši v Ypsilon, ki je G- tradove trgovina, ki je uvoznik za Guerlaina, Clarins, Bucheron, pa še kaj.
lp
Ne ne, ne mislim, da si staromodna, vendar mi vsi ti vonji, ki si jih nastela delujejo za starejse, je pa res, da mogoce zato, ker jih uporablja moja mami.
Sploh si ne predstavljam Champs elysees na mlajsi zenski, kaj pa vem….Ne misli, da imam kaj proti, samo ce pomislim, da bi ga dala nase, mi nekako ne potegne. Ampak okusi so itak razlicni, ne?
Tudi sama sem velika navdusenka nad posebnimi vonji, vedno iscem tistega “the one”, ampak nikoli se nisem nasla parfuma, ki bi si ga kupovala leta. Najbolj redni spremljevalec je Bvlgari Eau the blanc, pa Trusardijev Skin….Ostali pa ponavadi enkrat ali dvakrat pristanejo na moji polici.
Sama tudi ne maram raznih Spears, Crawford, Naomi (smesno, ko je prisel naomagic ven in sem imela r.d. sem ga dobila od treh oseb…grrrrrrrrrr :-).
Pozdravcek!
Forum je zaprt za komentiranje.