Najdi forum

pomoč!!!

Pozdravljeni!

Stara sem 25 let in imam po čelu zelo mastno kožo, zelo pa se mi masti tudi lasišče. Za kožo uporabljam zjutraj iz zvečer Vichy gel Normaderm, za mastne lase pa lasno kopel Kerastase in sicer lase si perem 3-krat na teden. Mene zanima ali je lahko kaj narobe s hormoni, da se mi tako masti koža, pa tudi mozolje imam po čeli in bradi, predvsem okoli ust tako, da se mi pojavijo rdeči fleki in ti fleki ostanejo kar dolgo časa, ko se mi mozolj posuši oz. ga iztisnem. Bila sem pri dermatologinji in mi je povedala, da imam povečano izločanje loja in me poslala na nego obraza h kozmetičarki. Drugega pa mi konkretno ni nič povedala oz. me zdravila. Toliko problemov nisem niti imela ko sem bila v puberteti, imela sem lepo kožo, le tu in tam kakšen mozoljček, sedaj pa se jih ne morem rešiti.

Lepo Vas prosim svetujte mi kaj naj naredim oz. kaj je narobe z menoj, ker več ne vem na koga naj se obrnem.

Hvala za odgovor!

LP
Chicken

Najbrž gre za neko notranje neravnovesje.Koža je sicer že po naravi očitno bolj mešana , zato bi bilo priporočljivo , da jo redno vsak mesec čistiš pri kozmetičarki , zelo pomembna pa je tudi ustrezna nega doma-mleko , losjon , krema za tvoj tip kože.Ali si tudi pod stresom-faks , služba , osebni problemi , mogoče pa je kriva tudi prehrana.Vsekakor moraš kožo vsak dan-zjutraj in zvečer , temeljito očistiti z mlekom in tonikom in nanesti ustrezno kremo , ki ti bo regulirala izločanje loja.Pa redna nega v salonu.
Lasje se lahko mastijo , če je preparat za nego preagresiven.Sicer je linija Kerastase odlična , vendar mogoče izdelek ni pravi.Pa prepogosto umivanje lase še bolj masti.Lahko pa gre prav tako za hormonsko neravnovesje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close