nohti- žal še enkrat
Namreč- imam 8-letno hči, ki se ji nohti zelo cepijo, luščijo po plasteh…
Potrebuje pa malo daljše nohte za igranje inštrumenta-nujno.
Tudi jaz imam slabe nohte, ki so krhki in lomljivi, četudi zelo zdrave barve. Uživam vitamine in imamo res dosti zdrave hrane, nikoli z vrečk in restavracij, kuhano z veliko sveže zelenjave in sadja, veliko mleka in mlečnih izdelkov….
Pregledala sem predlagano kozmetiko (konkretno Yessica- ker je “dosegljiva” po netu), vendar ne vem vseeno, če je to primerno za otroka in morda- konkretno kaj bi uporabile.
Do sedaj ji nalakiram te nohte s prozornim lakom ki naj bi tudi “ojačal” nohte, pa s kalcijem,….itd……vendar ne pomaga. In na koncih nohtov gre lak hitro dol, ne zdi pa se mi dobro velikokrat odstranjevati lak, pa nanovo lakirati.
Za odgovor se vam zahvaljujem!!!!!
Žana
PREDLAGAM VAM DA SE OBRNETE NA GA.SLAVICO BIZJAN SO GLAVNI DISTRIBUTERJI ZA JESSICA KOMETIKO SMO SE PA VSE ŠOLALE PRI NJEJ,PA ŠE NEKAJ SPLOH VAM NI TREBA TAKO POGOSTO ODSTRANJEVATI LAKA SAMO PONOVNO PRELAKIRATE.BODITE POZORNI,DA JE CEL NOHT POLAKIRAN SPLOH PA ROB NOHTA.TELEFON OD GA.BIZJAN 01 434 77 11 LEP POZDRAV
Pozdravljena ga. Žana
Veliko ljudi uporablja svoje nohte kot orodje pri svojem vsakdanjem delu. Med njimi je vsekakor tudi vaša hči, saj navajate, da potrebuje dolge nohte za igranje inštrumenta.
Opozorila bi rada, da nohti niso orodje s pomočjo katerih naj bi npr. tipkali po tipkovnici računalnika,…. saj za to delo moramo uporabljati prstne blazinice. Če nohte preobremenjujemo, se ti poškodujejo.
S pomočjo kozmetike Jessica boste svoje nohte zaščitili iz obeh strani, saj je pomembno, da je noht zaprt (običajno lakiramo nohte samo zgornjo plat, pozabimo pa na rob nohta, ki je najbolj obremenjen in izpostavljen)
Kozmetiko Jessica bi priporočila tudi vaši hčeri, vendar se samo z kozmetičnimi preparati njeno stanje ne bo v celoti pozdravilo, v kolikor bo še v naprej igrala inštrument z nohti.
Kar nekaj časa sem premišljevala pri katerem inštrumentu naj bi se potrebovalo nohte in se nisem domislila nobenega. Ali lahko potešite mojo radovednost in sporočite na kateri inštrument igra vaša hči?
Priporočam vam, da obiščete ga. Slavico Bizjan (svetovala vam je tudi ga. Branka) in se dogovorite za manikuro. Slavica vam bo z veseljem svetovala glede na stanje vaših in hčerinih nohtov terapijo.
Najlepša hvala za odgovor obema!!!!!!!!!!!!!
Se bom res obrnila na ga. Slavico, pa sporočim še, kako bomo opravile.
Sicer pa hči igra le kitaro, klasično, kjer je zvok zelo drugačen, če igraš
z blazinicami ali pa z nohti. Zdaj se pripravlja na pomemben nastop, kjer mora igrati z nohti. Trenutno se uči igrati z nohti, kar je kar problem v začetku, pa še nohti se lomijo…enkrat en enkrat drug, na splošno noben ni glih idealen.
Se pa trudive že skorajda kako leto da bi jih ohranile malo daljše in nerazcepljene, pa ne uspe.
Nekoč – že dolgo nazaj, sem na televiziji videla gospo, ki ima en “salon” nekje pri Dolu (če se prav spomnim) in je rekla, da ima vsak lahko lepe nohte, da to ni problem. Vendar si nisem zapomnila takrat njenega priimka oz. imena salona.
Hvala še enkrat in lep pozdrav!
Žana
Ga. Slavica vam bo sigurno pomagala, saj vam s sistemom Jessica zelo dobro zaščiti noht, saj se pri vsaki negi nanese na noht kar 6 plasti.
Gospo, ki ima salon nekje pri Dolu ne poznam, se pa strinjam s trditvijo, da ima lahko vsakdo lepe in nepoškodovane nohte.
Forum je zaprt za komentiranje.