Najdi forum

depilacija

Pozdravljeni,
imam probleme s poraščenostjo nog (cele noge). Pred leti sem bila pred morjem pri kozmetičarki, da je dlake odstranila z voskom. Še par dni po dpilaciji so se na nogah poznale rdeče pikice. Najhuje pa je bilo, ko so dlake začele rasti (približno po 7-10 dneh), takrat sem bila že na morju in dlake po celih nogah, najbolj pa na zadnjem delu stegan so se vraščale. Res je zgledalo prav žalostno. Nato sem tako depiliranje opustila in se začela briti. Dlake se ne vraščajo, problem je v tem, da se moram v poletnem času briti vsak dan in pri dveh otrocih mi to časovno predstavlja problem. Želele bi, da se mi vsaj tistih 14 dni ko sem na morju ni potrebno briti. Prosim, svetujte mi, kolikokrat prej bi morala priti na depilacijo(1x ali 2x pred morjem) in če geli proti vraščanju dlak res spomagajo. Prosim, povejte mi še ceno depiliranja za cele noge.
Hvala.

Pozdravljeni!
Predvidevam, da imate precej trde dlake, zato se vam vrascajo. Britje bi jaz priporocala predvsem tistim, ki imajo tanke dlake. Zakaj drugim ne? Ravno zato, ker britje samo se poslabsa stvar… ko dlake rastejo zelo rezejo in iz ne vem kaksnega razloga, so samo se bolj mocne. Ce bi si vedno samo depilirali dlake, bi se ne samo razredcile (to bi bilo cez cas), takoj bi pa opazili, da niso tako trde. Enkrat je treba zacet in ce si jih ne brijete nikoli vec, tudi uspeh ne bo izostal. Vrascanju se na zacetku ne bi mogli izogniti, ko bi bile pa dlake tanjse, se ne bi vec vrascale.
Jaz si sicer ze celo zivljenje samo depiliram noge (si jih kar sama, sem si kupila “pistolco” za vroc vosek – se dobi pri uvoznikih za kometicarke), in imam ze tako tanke dlake, da se jih tezko vidi takrat ko so ze precej dolge, plus to, da imam ze ZELO razredcene… ce bo slo tko naprej, jih kmalu ne bom vec imela. Sem pa kot najstnica imela kar mocne in temne dlake – problematicne torej.

LP in upam, da sem kaj pomagala.
Tanja

Hvala za odgovor. Sem razmišljala tudi v tej smeri torej, da bi se kar sama depilirala. Samo ne vem kako si naj depiliram zadnji del stegen? Se bojim, da če ne bom pravilno potegnila traku, da bom dobila podplutbo (to mi je enkrat naredila celo kozmetičarka). Kateri vosek bi priporočala? Pa trakovi? Ali res lahko narežem kar kuhinjsko krpo? Kako pa “pištolca” deluje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close