Zamenjava barve las
Že nekaj časa uporabljam barvo Keune št. 1012 (biserno-pepelnat blond) in 9% hidrogen. Moji lasje so svetlo rjavi. Imajo kar nekaj rdečega pigmenta. Ali mi lahko priporočate še kakšno drugo vrsto barve. Ali imajo barve kot npr. Excellence itd. res manj hidrogena. Naj povem, da bi rada dosegla pepelnato blond barvo, pa mi nikakor ne uspe.
LP,
Maja
Iz rjavega tona, ki ga opisuješ, mislim da imaš kar pravo številko barve, le hidrogen bi lahko bil 12%. Od % hidrogena je odvisna tudi stopnja posvetlitve. Nižji je % hidrogena, temnejša je barva. Sploh pa pri specialnih tonih ne moremo barvati z manj kot 9%. Najbolj priporočljivo pa je z 12%. Če seveda govorimo o specialnem barvanju.
Če bi pa želeli še svetlejši ton in bolj pepelnat, pa brez predhodne posvetlitve in toniranja to ni možno. Vendar gre tu že za drug postopek, ki ga nikakor ne priporočam delati doma.
Poizkusite z istim tonom barve in 12 % hidrogenom in barvajte narastek in 1-2 cm cez njega,pustite 30 minut in nato se cez konice za10 minut, vendar pazljivo in z opazovanjem, da ne bi bile konice obarvane preveč pepelnato.
lp alenka
Forum je zaprt za komentiranje.