Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Puder za problematično kožo

Puder za problematično kožo

Imam mastno/mešano kožo. Kar nekaj aken in mozoljev se najde, iščem pa puder, ki bi bil mat (ker se mi obraz že sam od sebe začne svetiti in za to ne rabim pudra). Definitivno mora biti nekomedogen.
Zadovoljna sem bila S Clinique Stay True, vendar pa se mi zdi vseeno predrag.
Ali ima katera s podobno problematično kožo izkušnje z Vichy pudrom (mat)?
Ali mi priporočate katero drugo znamko?
Hvala za nasvet.

jaz sem imela enake težave. če le imaš možnost si nabavi puder za mastno kožo od Artistry!!! zelo ugodna cena glede na kvaliteto!!!

Obstojen, mat, dobro prekriven je Revlon Original. Stane pa okrog 3.000 sit.

---------------------------------------------- Nikoli se ne kregajte z idiotom, spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!

Gledam na Revlonovo stran, pa ne vem, ali misliš tega: tekoči puder colorstay ?

Nobenemu se ne reče Revlon Original….

Ali je to ta puder?
Hvala za odgovor.

Ja KrEna to je ta puder, samo bodi pazljiva pri nanosu, ker se zelo hitro posuši, ter spodaj pod puder daj vlažilno kremo, da ti ne izsuši kože.
Je pa res ta puder eden izmed najboljših. Jaz sem preizkusila pudre od zelo priznane kozmetike(Lancome, Collistar, Matis,…) pa je ta od Revlona najboljši, pa še v nižjem cenovnem razredu je.

Ja, tega sem mislila. Se opravičujem, ker sem pozabila napisat Colorstay. Če imaš mastno kožo potem ne rabiš kreme pod puder. Samo en dober vlažilni tonik bo čisto dovolj, sicer si boš kožo še bolj zapackala. Malo manj prekriven, vendar tudi zelo dober in mat pa je Revlon Colorstay Lite

---------------------------------------------- Nikoli se ne kregajte z idiotom, spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!

Zivjo,

ravnokar sem o Revlonovem pudru colorstay napisala prispevek tudi na forumu licenje, make up..na tej isti strani…tako da si ga lahko preberes.Je pa tudi meni colorstay najboljsi…samo kreme nikar ne izpusti, ker je to prvic slabo za kozo in drugic slabo za nanasanje samega pudra(se ne razmaze lepo) lp

Manja6, ne najdem tvojega prispevka. A lahko daš link?
Se pa glede kreme ne strinjam s tabo. Mastna koža ne potrebuje kreme. Jaz imam mastno kožo z zapackanimi porami in tu in tam kakšnim mozoljčkom. Od kar sem nehala uporabljati kremo za obraz se je stanje drastično popravilo. Za čez noč uporabljam losion s salicilno kislino (ki topi maščobo), za čez dan pa samo tonik z antioksidanti in čez puder Colorstay. Puder se tudi brez kreme zelo lepo razmaže.

Vsebuje kompleks Matte-300, ki uravnava odvečno maščobo na koži do 12 ur po nanosu, saj nase lahko veže kar 300 % svoje teže. Odvečno maščobo, ki se izloča, takoj loči od kože, kar preprečuje mašenje por in nastajanje ogrcev. Vsebuje delce, ki razpršujejo svetlobo nad porami, nepravilnostmi in lisami na koži. Površina kože je ves dan videti enakomerna, gladka, brez madežev in čista.Vsebuje Oxishield-Solar™, izpopolnjen kompleks antioksidantov in kapsuliranih zaščitnih faktorjev pred žarki UVA in UVB. Kožo ščiti pred žarki UV in pred prostimi radikali. Primeren je tudi za kožo nagnjeno k aknam. Puder je primeren za mlajše ženske z mastno ali zelo mastno kožo.To je puder iz kolekcije ARTISTRY. Meni osebno zelo odgovarja. Cena je 4.700,00,

zivjo V.K. hmm..prispevek sem res odposlala, samo sedaj ga kar ni gor…odgovorila sem na naslov: nanos pudra revlon colorstay…
ti pa zato sem kopiram prispevek, ki sem ga napisala na enem drugem forumu:

Lep pozdrav,
preizkušeno je najboljši puder za mastno kožo Revlonov puder Colorstay (make-up fond de teint) v steklenem kozarcku.

Zelo dobro prekriva in je resnično obstojen…beri tudi ko se koza cez dan masti se ne razmaze. sama imam mastno in rdeckasto kozo, tako da ga uporabljam vsak dan in make up vedno ostane lep do vecera.

Za najboljsi rezultat ti priporocam, da se namazes z lahko vlazilno kremo potem pa puder cim hitreje razmazes po obrazu, ker se zelo hitro susi (v 1 minuti se posusi na obrazu)za zakljucek cezenj nanesi puder v prahu, ki se dodatno matira in zagotovo bos zmagala!Ce se ti bo koza cez dan se vedno mastila, jo samo popivnaj s papirnatim robckom ali pa nanesi se malo pudra v prahu.

Ce si povprecna slovenka bo verjetno najboljsa barva 02 buff, ce pa imas temnejso polt, ali si rjava od sonca pa lahko poizkusis tudi odtenek 04.

Za puder v prahu ti priporocam GOSH TRANSLUCENT (obstaja samo en odtenek), ki ga prodajajo v nami.

PS- pomembno je, da ves, da je puder zares zelo obstojen, zato se potrudi pri odstranjevanju, uporabi izdelek za odstranjevanje obstojnega make upa, ali mleko za ciscenje, prijateljica pa ga odstrani kar z nivea oljem za tusiranje, ki ne vsebuje mil.

V.K. to je bilo sicer napisano za neko drugo deklico, ki je mela probleme z izbiro pudra za mastno kozo.
Nanasam si pa jaz ta puder tako, da se najprej namazem po enem, potem po drugem licu, potem zadelam brado in nos, nazadnje pa se celo…aha pa malo ga dam tudi na vrat, tako da zabrisem prehod med njim in obrazom.

Glede kreme pa tole. Vsaka koza je razlicna in mozno je, da si ti lahko brez nje, samo jaz jo pa nujno potrbujem:) Tudi sama sem imela vrsto let mazolje (se sedaj imam vedno kaksnega, samo da stanje ni vec tako kriticno kot je bilo vcasih) vendar sem kljub temu uporabljala lahke vlazilne kreme, kar res priporocam tudi tebi…izkljucno zato, ker mastna koza res ne rabi mascobe, rabi pa vlago, ki ji je velikokrat primanjkuje. Sedaj ne vem koliko si stara…ampak kar ti res priporocam, je pa krema za okoli oci (tudi ce tiste za obraz ne uporabljas), ker te snovi, ki si jih nanasas proti mazoljem susijo kozo in na tistem koscku med ocesom in prvimi porami na licu se zelo rade pojavijo gubice (iz lastnih izkusenj-sem uporabljala enake preparate kot ti) zato vsaj tisti koscek prosim vlazi…da se takrat, ko ti bodo mazoljcki izginili, ne bos takoj ukvarjala z gubicami pod ocmi:)

Glede na stanje moje kože si mogoče sklepala, da sem najstnica, vendar (na žalost 🙂 ) ni tako. Jih imam 30. Kremo za okrog oči uporabljam redno, vlažilno kremo pa po potrebi. Mi pa uspe puder naenkrat razmazat po celem obrazu. Za odstranjevanje pudra pa predlagam Alverde (DM blagovna znamka) čistilno mleko Divja vrtnica. To je edino čistilno mleko, ki se povsem spere z obraza in ne pusti mastnega sloja na koži.

Mi ravno pudra zmanjkuje in bom sedaj najverjetneje probala Revlon Lite, ker je malo bolj lahek in mogoče bolj primeren za poletje. A si ga mogoče že imela?

Zivjo,
enkrat sem poizkusila enega drugega revlonovega…samo sem pozabila ime, ker je bilo to ze vrsto let nazaj…bil pa ja v ovalni plasticni embalazi…in zame popolnoma zanic, ker je imel prekrivnost obarvane kreme:) je pa zadnjic prijateljica kupila tudi Revlonov..samo hmm a je bil lite?? pojma nimam v pokoncni embalazi..mislm, da ti mislis tega…ker je cisto malo manj prekriven od najinega. Je ful zadovoljna pa tut na kozi lepo zgleda. Poizkusi in porocaj..samo jaz se nekako, kar ne morem posloviti od tega, ki ga imam sedaj..sem res zadovoljna (saj me razumes, ker imava verjetno podobno kozo:) ) pa jaz jih imam tudi ze 27 in se vedno ni konec mazoljev:)
aja za ciscenje pa trenutno uporabljam cistilno mleko od Avene (prodajajo v lekarni), najveckrat pa kar mleko od Vitaskina (mislim da je z D-pantenolom). Mogoce se slisi bolj tako…Vitaskin…samo sem res zadovoljna..lepo scisti in ne povzroca dodatnih mazoljev…na koncu ga pa vedno sperem se z vodo..

tanja, ne bi se mogla bolj strinjat s tabo, pa sem jih poskusila že nešteto. Artistry je res najboljša izbira, ne morem brez njega. Vsem , ki imate take težave svetujem uporabo. Visoka kvaliteta, kar pa za Revlon ne bi mogli trditi.

Grrr, sem jezna. Revlona skoraj nikjer nimajo. Pri nas ga imajo v eni drogeriji, vendar samo Original in Natur, Lite pa ne. Jutri grem po Original, ker mi ga je čisto zmanjkalo. Potem bom pa še naprej iskala Lite.
Ja Manja: Lite je v plastični embalaži, Natural pa v pokončni s pumpico. Samo Natural ima malo shimmra in ni za mojo mastno kožo, Lite je pa tako mat kot Original.

Tija, zakaj pa misliš, da Revlon ni kvaliteten?

Tija ,ali poznas se kaksen izdelek od Artistry-ja?

Tanja Milašinovič Svetovalka za Artistry kozmetiko Trženje, svetovanje, praktične delavnice, ... V primeru, da vas zanima sodelovanje na delavnicah ali trženje dobite informacije na E-mail: mailto://m.tanja@email.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close