Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Krema za obraz

Krema za obraz

Vedno sem imela lepo in mehko kožo, ki sem jo negovala z različnimi otroškimi kremami – nazadnje s solea baby.
Pred pol leta pa so se mi na obrazu (okoli ust in oči) začeli pojavljati mozoljčki in pikice. Po obisku dermatologa je bilo jasno, da gre za periorialni dermatitis, zato so mi predpisali terapijo s kremami (nočna Rozamet, dnevna pa je bila zmešana iz različnih sestavin). Po določenem času in ponovnem obisku dermatologa so omenjene težave izginile in jaz sem še naprej uporabljala predpisane kreme.
Ker pa je zimski čas in moja koža potrebuje nekaj več, težave pa so izginile, sem ponovno začela uporabljati solea baby kremo.
Zdi pa se mi, da tudi ta jni prava, saj je vendar to krema za otroško kožo, ki se popolnoma razlikuje od kože 27-letnice. Ustreza mi ker je mastna, vendar samo na čelu in bradi, na ostalih delih obraza pa se ne vpija dovolj hitro.

Pred postavljeno diagnozo sem ob solea baby poskušala uporabljati tudi druge kreme (ki naj bi bile primerne za moj tip kože), kupljene v drogerijah, katerih cene so bile kar visoke, vendar nobena ni bila to, kar sem iskala (obraz mi je ponavadi vedno “zategovalo”).

Kaj sedaj?

Solea sigurno ni primerna za tvojo kožo , kajti koža pri 27 letih ima drugačne potrebe kakor koža pri dojenčku. Občutek na koži je sicer najbrž dober-vsaj na začetku , kasneje pa kot si ugotovila že sama , kožo preveč zmasti in povzroči tvorbo komedonov. Poskusi še s kakšnimi drugimi testerji, vendar bi ti čez zimo priporočila tudi uporabo vlažilnega seruma , ki prodre tudi malo globje v kožo in jo še dodatno navlaži.Vendar žal testerjev za serume v večini ni , ampak lahko verjameš , da ti bo sigurno ustrezal , le še pravilno kremo moraš izbrati ,najprej naneseš serum , nato še kremo.

Vlažilni serum-kaj je to? Prvič slišim. Kje se lahko kupi in kdo mi glede nakupa lahko svetuje, kakšen je primeren zame?

Priporočila bi ti vlažilen serum(zelo dober je od Thalga , ki pa ga žal dobiš le v salonu , kjer delajo z njihovimi proizvodi)sicer pa serume dobiš tudi v bolje založenih drogerijah.Serum je kot neke vrste predpriprava kože na kremo in se vedno uporablja v kombinaciji z njo. Ni mišljen kot samostojni proizvod.Prodre v globjo plast kože in jo tam izdatno navlaži.

Pozdravljena!
Zakaj pa meni vlažne kreme ne ustrezajo? Ko se namažem s tako kremo me začne srbet in naredijo se mi drobni mozoljčki.
Hvala.

Očitno krema , ki jo uporabljate ni primerna za vaš tip kože oz. vam osebno ne ustreza.Poskusite s kakšno drugo kremo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close