Težave z lasmi
Pozdravljeni.
Stara sem 23 let in sem zelo nezadovoljna s svojimi lasmi. V otroštvu so bili dolgi in kar gosti, zdaj pa so bolj tanki, predvsem pa redkejši. Nekje sem prebrala, da je vzrok temu nošenje tesnih čopov, ki sta mi jih delali sestra in mama (kot otrok pač nimaš veliko besede pri teh stvareh). Navajam odlomek iz tega ameriškega članka:
Myth No. 15: Wearing Tight Braids, Ponytails Or Buns Causes Baldness
True. Traction alopecia is a very real hair loss condition that may result from wearing tight ponytails, cornrows or buns over an extended period of time. Over time, hair breakage or loss as the result of tight, stressed styles, can become permanent. Avoid this potential problem by opting for looser styles that minimize scalp tension.
Moja trenutna pričeska sega malo nad ramena, če jih nosim daljše, so videti brez oblike, tako pa (v kombinaciji z resastim striženjem) izgledajo kolikor toliko bujno. Frizerka mi je tudi svetovala, naj si jih malo posvetlim (prameni), ker naj bi to dajalo malce bujnejši videz, tako da imam zdaj rumenkaste pramene.
Težava je v tem, da se mi (ker so tanki) zelo hitro zmastijo, tako da sem jih prisiljena oprati vsak dan. Uporabljam vlažilni šampon, ki pa ga zelo razredčim, da je čimbolj nežen. Poskušala sem s suhimi šamponi, da bi zmanjšala “pravo pranje” vsaj na vsaka dva dni, pa ne gre. Lasje preprosto izgledajo grozno, če niso oprani, jih ne morem oblikovati.
Naj povem še to, da se mi lasje ne zmastijo zaradi prekomerne uporabe gelov, voskov in podobnega. Za lažje oblikovanje uporabljam tekoče utrjevalce, pa še te v skromnih količinah.
Kaj mi svetujete? Spodaj sem prebrala članek o zgoščanju las. Bi bil to primeren postopek tudi zame?
Hvala za pomoč!
Zgoščevanje las ne reši tvojega problema, se pa da dodati par pramenov in to res daje videz gostejših las.
Kar se tiče mastenja, je vedno potrebno vedeti vzrok. Že samo pravilno umivanje las, kar pomeni, da jih ne drgnemo pregrobo, ampak umirjamo lasišče z mirnimi krožnimi gibi. Priporočam kuro z vitamini, dobiš jih v lekarni(lasje, koža, nohti), kuro z ampulami in glede šampona tudi pazi, da imaš res pravilen izbor, prav tako regenerator(priporočam lahke spreje, ki se ne spirajo)
Lahko ti priporočam naprimer: Wella, Paul Mitchell(zelo lahki izdelki, izredno kvalitetni), L’oreal Kerastase, Joico…pozanimaj se malo v katerih salonih so usposobljeni za prodajo. Ker lahko je izdelek še tako dober, vendar, če ni postavljena prava diagnoza, je lahko učinek ravno nasproten.
http://www.alenkinstudio.com
lp alenka
Forum je zaprt za komentiranje.