Najdi forum

krema

Na obrazu imam nečisto kožo samo na najbolj značilnih predelih, velikokrat pa se mi zapirajo pore, tako da ne vem, s čim naj ublažim to stanje. Koža je zato nečista, vendar suha. Ali se da kaj narediti? Stara sem 33 let.

Taki koži rečemo problematična. Kadar se mašijo pore, povrhnjica pa je suha in vleče zahteva koža posebno nego. Priporočam občasno globinsko čiščenje (maska za čiščenje naj na obrazu ostane polovični čas od predvidenega), peeling je dobro narediti vsaj enkrat na deset dni. Sicer pa kot dodatno nego uporabite tudi hranilne in vlažilne maske.
Za dnevno nego pa si omislite kvalitetne izdelke od čistilnega mleka, tonica brez alkohola (naj pa vsebuje druge antiseptične sestavine), do dobre vlažilne kreme za dan in hranilne za noč. Ne pozabite tudi na ličila, predvsem puder naj bo kvaliteten, ki ne bo dodatno mašil por.
Vedeti pa morate, da samo skrbna nega in vztrajnost da rezultate. Mogoče bi bilo tudi dobro, da občasno obiščete kozmetičarko, da vam strokovno očisti kožo.

LP J

Se tudi sama vključujem v to temo s svojim vprašanjem. Imam tudi sama mastno kožo in se mi na njej pojavljajo nekakšne bunkice, podobe prosenemu zrnu, kot nekakšne zamašene pore ali lojnice. Zanima me, ali se to v kozmetičnih salonih odstranjuje.

Hvala in lep pozdrav.

Te bunkice so zamašene lojnice, pravimo jim tudi milje. Odstranijo se izključno v salonih ali pri dermatologu. Ne poskuajte jih stiskati sami.
Včasih tudi same izginejo po nekaj tednih. Če pa ne, pojdite k kozmetičarki.

LP J

mislim da vam bi lahko pomagala kakšna kosmetičarka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close