kako sprati preliv???
Ima srednje rjave lase, dala sem si preliv iz drogerije (mueller) za svetlo rjave lase, vendar mi jih je potemnil za odtenek, kar je ravno nasprotno kar sem hotela. Kako lahko preliv, ki je svetlejši od mojih las naravnih las, le te potemni? Ali lahko upam, da se bo res spral po 24 pranjih kot piše?
Kaj lahko naredim?
hvala za odgovor
Kot prvo preliv nima funkcije posvetlitve las, če ste sploh dala preliv. Preliv ne vsebuje amoniaka in se ne meša z oksidantom ali pa se meša z aktivatorjem z zelo nizkim % peroksida. Žal umetno obarvanih las, ne moremo posvetliti z barvo.
Kaj pomeni 24 pranj? Če si v povprečju peremo glavo 2x tedensko je to 8x na mesec, se pravi 3×8 je 24 pranj kar pomeni tri mesece. V treh mesecih lasje zrastejo približno 3 cm in to je že kar velik narastek. Res pravi prelivi se spirajo postopoma in trajajo od 4 do 8 pranj odvisno od poroznosti las.
Preostane vam le postopek rahlega posvetljevanja in sicer belilo šampon in nizek % hidrogena ,da se pobere pigment z las in nato se lasje pobarvajo. Ali pa si lase na lase ob pred umivanjem las namažete s sokom limone, pustite delovati in sperete. To sicer bolje deluje poleti, ko je prisotno še sonce.
Vedeti je potrebno, da oba postopka rahlo izsušita lase, tako da je potrebna velika previdnost.
Problem je, ker vsi nasedamo raznim reklamam, ki nas vedno znova razočarajo in oskubijo za nekaj tolarjev. Žal je temu tako.
lp, alenka
Forum je zaprt za komentiranje.