Najdi forum

depilacija

Pozdravljeni!
Po depilacijise mi po rokah in po stegnih pojavijo rdeči mozoljčki, ki postanejo beli, vendar se jih ne da stisniti. Iz njih potem zraste dlaka. Je grozno za videti predvsem po rokah. Po nogah sem poskusila že z voskom, silkepilom, kremo, brivnikom, pa je vedno isto.
Veste za kako kremo, ki bi to preprečila? Mislilte, da bi morala obiskati dermatologa? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Da bi iz rdečih pikic nastali beli mozoljčki res ne vem kaj bi to bilo. Rdeče pikice se da lepo odpraviti z raztopljenim aspirinom, pa tudi kak sprej za pomiritev kože včasih pomaga.
Mogoče bi pa bilo dobro da obiščeš dermatologa, da vsaj pove zakaj gre.

lp Jadranka

to so vrastle dlačice meni se zdi da se ti to samo na začetku dogaja, ko se šele začneš depilirati

Kako gre to z aspirinom? A šumečo tableto raztopiš v vodi in si potem s to tekočino namežeš razdraženo mesto? A potem spereš ali pustiš na koži?
Hvala za odgovor!

Aspirin razropiš v vodi, nato pa namažeš razdražene dele. Lahko si pomagaš z vatko, tako da jo namakaš v raztopino in nanašaš na depilirane dele. To potem ne izpereš, naj se kar posuši.

lp Jadranka

Hojla! Mene tudi to zanima;)
Koliko vode – 1 tableta na 1dcl, ali 2dcl, al kako?

Aspirin raztopiš v manjši količini vode, manj kot en deci. Vatico potem namakaš v to raztopino in to je to.

lp Jadranka

Kako pa deluje aspirin? Kaj s to “terapijo” dosežemo?

Ne vem, če je to ravno “terapija”. Si pa z njo pomagamo, da ni rdečih pikic po depiliranju. Aspirin vsebuje acetilsalicilno kislino, ki preprečuje, da bi rdeče pikice po dep. nastale. Verjetno deluje pomirjajoče, zato tudi že nastale pikice počasi zginejo.

lp J

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close