Najdi forum

korektor

Živjo!
Zadnjič sem nekje prebrala – pri 20-ih lahko človek eksperimentira z make-upom, pri 30-ih rabimo pa le korektor (za prekrit nepravilnosti), dober blusher in maskaro, pri 40-ih se je pa treba odpovedat mat pudrom. Ker bom kmalu v sredinski skupini, pa ker zame velja tisto, kar so napisali za dvajseta in tudi zato, ker mi zjutraj zmanjkuje časa za ličenje, me zanima, kateri korektor priporočate. Biti mora dobro prekriven (tudi kapilare), obstojen, ne sme dati “umetnega” videza, uporaben na vseh področjih obraza, pa ne premasten, ker se ne svetim rada.
Ni zdaj to kaprica zaradi tega, kar sem brala, bolj zato, ker se bliža poletje in mi je muka cel dan preživet napudrana. Moram pa prekriti kapilare.
Prosim, če mi poveste vaše izkušnje s takšnim načinom ličenja in svetujete kak korektor, pa tudi barvo (sem “srednje” polti – ustreza mi npr. odtenek 04 ambra od collistarjevega make-upa, pa večina “sand” odtenkov; tako za orientacijo).
Najlepša hvala.

Jaz sem mnenja, da v mladosti pri 20 in malo čez ne rabimo veliko make up, ker takrat obraz še izžareva mladost, nepravilnosti je praviloma manj. Z leti pri 30 in 40 pa se na koži začnejo razne težave, vidnejše nepravilnosti, koža se tanjša ipd. Takrat pa je ravno treba poseči po nekaj več make upa. Vendar naj bo to vse v mejah normale. Izbiramo lahko med zelo veliko izbiro kvalitetnih izredno lahkih pudrov, ki ne naredijo nikakršne maske, zelo dobro zaščitijo kožo in nam naredijo lep ten (nov MF puder Color adaptr je že eden izmed teh).
Sicer pa se je dobro držati pravila “več je manj”, sploh če se v zgodnji mladosti nismo veliko ličile.

LP Jadranka

Živjo.
Ga. Jadranka, hvala za odgovor. Colour adapt sem preizkusila (s testerčkom) pa mi ne ustraza najbolj.
Sicer pa – delam na tem, da se srečamo 😉
lp

Mislim, da je še kar nekaj pudrov ki ne naredijo maske. Mogoče bi za toplo poletje lahko probala samo z pudrom v kamnu. Lepo prekrije kapilare, pa tudi obstojen je. Če nabaviš Creme puff kamen od Max Factor, tudi ne bo izsušil kože, pa še direktno na kremo ga lahko nanašaš.

Upam, da se bomo res kje srečale.

LP Jadranka

Ta nov od Elizabeth Arden, je edini korektor, ki res služi svojemu namenu, pa sem do sedaj imela različne Diorje, Lacome, Guerliane, YSL… pa noben ni bil vreden svojega denarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close