Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Puder, kreme,…?

Puder, kreme,…?

Pozdravljeni!

Po dveh letih se zopet odpravljam v službo in tam bi bila rada karseda lepo urejena.
Prvi problem nastane ravno pri make-up-u in to vse kar je v zvezi z njim. Moja koža je na nekaterih predelih precej mastna, na nekaterih pa suha.Zanima me kakšen puder bi mi po vaše najbolj odgovarjal ? Do sedaj sem uporabljala Vichy-evega, vendar se mi glede na dokaj visoko ceno ni zdel nič kaj posebno dober.Druga stvar je krema za obraz in sicer katero naj po vaše uporabljam podnevi ( kot podlaga za puder ) in katero za ponoči ?
S čim naj si puder potem odstranim ? Je mogoče dobro kar s tekočimi mili, ki so prirejeni prav za te zadeve, ali je boljše s kremnimi losijoni in vatko ? Mi lahko kaj predlagate ? (starost 29 let )

hvala za pomoč , Tina

Pozdravljena Tina,

upam, da si že našla kaj primernega ze lep izgled in negovano kožo. Morala si kar dolgo čakati na nasvet, bila sem na počitnicah in to brez računalnika!!!
Pa k stvari:
za mešano kožo ti predlagam, da uporabiš izdelke, ki so namenjeni mešani koži. Na tržišču imaš kar nekj izbire za mešan tip kože. Dnevna krema mora biti vlažilna brez maščob, po možnosti naj tudi regulira izstop maščob, da se na mastnem delu ne boš svetila. Potem uporabi tudi obvezno tonik pred nanosom kreme. Za čiščenje pa bo bolj primeren gel kot kakšno mleko, ker geli načeloma dobro čistijo tudi pore in zopet se koža na mastnem predelu manj sveti. Vsi ti izdelki pa tudi dobro vlažijo predel ki je suh. Za čiščenje okrog oči imej posebno čistilo, ker so ti geli za predel okrog oči preagresivni, tam je namreč koža veliko tanjša. Zvečer po čiščenju in toniziranju uporabi kvalitetrno nočno kremo, da se bo koža čez noč lepo obnovila. Zdaj v poletnih, toplih mesecih izbiraj izdelke ki so lažjih in zračnejših tekstur. Pozimi boš poizkala pa kaj druga.
Glede pudra pa tako. Če ti Vichy ustreza ga obdrži, če ne probaj kaj druga. Naj bo tudi pudre namenjen mešanemu tipu kože. Mogoče pa bi zdaj čez poletje probala samo kak puder v kamnu ali pa teracoto, če si želiš zagorel videz. Kakšne težke, goste pudre prihrani za hladnejše dni.

lp Jadranka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close