Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Za Piko, ki obvlada …

Za Piko, ki obvlada …

sestavine, ki mašijo oz. ne mašijo pore.
Pika! Imam ful probleme s kožo, ker sem prenehala jemati KT in mi je koža čisto podivjala. Bila sem pri dermatologu in ta mi je dal neke gele in tablete.
Finta je v tem, da imam kožo zelo suho … lekarnarka mi je rekla, da naj si maže le z gelom in včasih naj si dam gor kakšno vlažilno kremo, a tako, ki ne maši por. OK, samo jaz ne vem katere so te kreme.
Sem malo gledala nazaj po postih in sem videla, da si omenjala Avene in Clinians zadeve. Jaz bi te prosila, če mi napišeš tonik/losion in vlažilno kremo, ki ne vsebujeta sestavin, ki bi mašile pore. Vem, da je treba gledati sestavine, samo jaz enostavno nimam cajta da bi gledala po embalažah … zato te lepo prosim, če mi napišeš vsaj po dva preparata (za tonik in za kremo). Ti bom res zelo hvaležna.
Žal je moj dermatolog bil ful smotan oz. mi sploh ni pustil do besede al pa da bi ga kaj vprašala … potem pa je imel telefon in mi je rekel, da sva končala. Torej kožo imam ful aknasto in čisto suho, Pomagaj! K.

Katka, hormoni so hudič ja…pri meni se je enako zgodilo, ko sem prenehala s KT…s tem da imam jaz kožo mastno s suho povrhnjico…in seveda mozolje…

Eh, jaz imam čist isto izkušnjo. KT ne maram več, koža pa se mi še ni popravila. Sem tako nesrečna zaradi tega. Nikoli nisem imela problemov, niti v puberteti ne, zdaj ko sem nehala jemati Diane pa sem katastrofalna. Brrr
Pa naj še kdo reče, da so KT ful v redu.
Mogoče bi bila v redu linija Eucerin. Jaz imam njihov čistilni gel – mi ga je predpisal dermatolog. Ne vem pa, če ima ta znamka tudi kreme, tonike …

Lp

Katka,

Meni je Pika res pomagala. Kozo si sedaj ocistim z Avene cistilnim gelom. Vcasih uporabim se tonik MCL od Clinique. Ne kupuj tonika od Avene, ker vsebuje ful alkohola. Jaz sem ga kupila, pa je neuporaben. Namesto tega uporabljam MCL tonik od Cliniqua.

Zvecer si po ciscenju nanesem Cleanance K od Avene (vsebuje AHA in BHA kisline, ki nezno luscijo povrhnjico) zjutraj pa Cleanance (brez K) ali pa Emulsion Fluide Equilibrante. Enkrat na teden si naredim ciscenje s kamilicnimi obkladki.

Stanje koze je po kakem mesecu in pol ne samo opazno, ampak v resnici bolje.

Predlagam ti se, da si pogledas forume na:
http://www.planet-lepote.com/forum/

Punce obvadajo in z malo truda bos nasla primerno nego tudi za svojo kozo.

Nina, kaj pa krema? Katero kremo oz. fluid uporabljaš?
Hvala

Uporabljam Cleanance (brez K) ali pa Emulsion Fluide Equilibrante. Oboje je od Avene. Cena je kar znosna. Okoli 3000 SIT ena ali druga. Kljub temu, da je navoljo vrsta cenejsih in boljsih krem si odkrito povedano ne upam prevec eksperimentirati glede na to kaksno je stanje danes in kakso je bilo en mesec nazaj.

Vazno je, da si pred nanosom kozo dobro ocistis s pomocjo gela in/ali tonika. Cleanance K pa ti zal ne bo ocistil starih mozoljev. Za to bo morala poskrbeti kozmeticarka ali pa bos morala, ce znas, poskrbeti sama. Bo pa preprecil nastajane novih.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Hvala Nina, zanima me samo še to kaj pomeni v oklepaju brez K?
Bom pa vprašala v lekarni, mislim da bom vzela E. fluide. Lep pozdrav!

Cara,

Cleanance K je emulzija, ki vsebuje AHA in BHA kisline, ki nezno luscijo povrhnjico in s tem cistijo kozo. Primerna je za zvecer. Cleanance je pa emulzija brez kislin in jo uporabljam zjutraj.

Nina, nekaj bi te vprašala:
1. kakšno kožo imaš (mastno …),
2. zakaj je prav MCL tonik (Clinique) tako v redu,
3. mogoče poznaš znamko Clarins, je zelo draga oz. precej draga, zato mislim, da je tudi v redu ali cena izdelkov ne pove toliko kot si nekatere mislimo oz. ni nujno draga krema ali tonik tudi super krema …

Lp

Tinka Tonka,

1) Imam mesano kozo.
2) MCL tonik ima notri salicilno in nic alkohola. So pa nekateri na salicilno, ki cisti pore in preprecuje nastajanje necistoc, alergicni.
3) Za Clarins sem slisala, ga pa nikoli nisem uporabljala. Zato ne morem napisati nic. Definitivno pa velja, da cena izdelka ni nujno povezana s kvaliteto.

Drugace pa sem se na zacetku ucila od Pike, ki je svetovala obisk foruma planet lepote (glej link zgoraj). Vsem, ki si zastavljate kopico vprasanja ga res priporocam, saj boste nasle odgovore na vecino vprasanj. Treba si je le vzeti malo casa in potrpezljivosti za iskanje. Ampak je vredno.:-)

Jaz bom pa sam rekla, da MCL od Cliniqua ni vreden 5.000 SIT, ker meni ni absolutno nič pomagal. Metanje denarja stran. Dobiš tudi druge cenejše tonike, kjer je notri salicilna.

aja,katere?

Ja, katere?
In zakaj je fajn salicinska?

1) Mene tudi zanima, kateri toniki s salicilno so cenejsi in da hkrati ne vsebujejo alkohola. Z veseljem takoj preidem na kaj cenejsega.

2) Napisala sem ze, da so nekatere na salicilno alergicne. Pomaga? Po moje mora biti celotna nega ustrezna. Saj ne more biti vse za vsakega. Zato pa kozmeticni industriji tako dobro gre.

3) Salicilna cisti pore in preprecuje nastajanje necistoc.

Clarinsov čistilni tonik s salicilno stane 3900 sit v Mullerju

Ja, točno ta, ki ga je omenila huda. Pa še Garnier Pure, ampak ima notri alkohol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close