Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style manj moči po solariju

manj moči po solariju

Zivjo,
vceraj sem prvic v zivljenju sel v solarij za 9minut in ko sem prisel domov se mi je zdelo, da imam manj energije in bil sem malo slaboten. Ko sem se ulegel za eno uro je bilo ponovno vredu. A je mozno, da je to zaradi solarija oziroma je to obicjano, ali je dejavnik cisto nek drug?

Sedaj pa se neko vprasanje glede samega obiska. A grem lahko dva dni zapored za 10minut? Slisal sem, da je to predvsem odvisno od tipa koze in od tega kaka koza postane. Torej, ce nimam nic rdece koze grem lahko brez problema dva dni zapored? Oziroma bom drugace vprasal. Je to isto kot soncenje na soncu? Namec na soncu me je vedno prvi dan malo ozgalo, da sem biu cisto rdec:), gledam kako se nekateri lupijo po kozi zaradi sonca v enem pooletju tudi 2x pa me zanima, zakaj potem tako odsvetujejo dvakratni obisk solarija, kot da je to tako slabo za zdravje, ce pa se nekateri izpostavljajo soncu po vec kot uro vsakodnevno.

Ali pa so ti nasveti glede obiska zato, ker gre tu za drugacno pridobivanje barve in se nezazeljeni ucinki ne kazejo samo kot znak rdece koze?

Hvala za odgovor

Kot prvo te moram potolažit,da utrujenost ni od solarija,ker nas ponavadi sončni žarki oziroma v tem primeru toplota navda z občutkom ugodja,sreče,sprošča pa tudi vitamin D,ki daje trdnost našim kostem,Možno je,da bi bil malo omotičen od ležanja v solariju.
Dva zaporedna obiska v solariju nista priporočljiva,mora biti vsaj en dan presledka,sicer pa se barva tako pokaže šele drugi dan.(prava barva)Ponavadi oziroma skoraj vedno,sploh pri prvem obisku v sezoni,našim strankam priporočamo le 5 min. sončenja in potem to stopnjujemo po minutko nekje do 10-12min,odvisno od kože.Solarij ni isto kakor sonce oziroma sedaj,ko je tudi sonce škodljivo,se naj ne bi ravno izpostavljali dalj časa.Nikakor pa te ne sme opeči,ker to poškoduje kožo,lahko povzroči raka(v skrajnjih primerih),skratka ima veliko stranskih učinkov.Tudi žarnice morajo biti redno menjane,da ne prepuščajo škodljivih žarkov,pazi pa tudi,če imaš znamenja-nujno si jih prekrij.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close