Katera krema? – izsušena, mešana koža + zamašene pore, tudi kakšen mozolj
Živijo,
Moje pisanje bo malo daljše, ker želim končno spraviti svojo kožo v red, zato bi vam rada malo bolj podrobno opisala mojo kožo. Upam, da mi boste pri tem lahko kaj pomagali. Zanima me kaj mi priporočate za obraz:
Stara 23 let. Pore sem imela zelo zamašene, zato je tudi vedno kak mozolj se pojavil. Zato sem prejšnji teden odšla h kozmetičarki, da mi je očistila pore. Rekla je, da imam izsušeno kožo, občutljivo in mešano kožo.
Mislim, da imam izsušeno kožo, ker sem dolgo časa uporabljala razne kreme za kožo za čiščenje zamašenih por, mozoljev.
Predvsem v zadnjem času sem uporabljala Neutrogena (gel za globinsko neko por) – zdi se mi, da mi je ta gel najbolj izsušil kožo. Poleg tega gela sem se pa včasih namazala tudi z Niveo soft, vendar mi očitno ni pomagala povrniti vlage koži, ki jo je odvzel gel.
Včeraj sem pregledala vse kreme v drogeriji in nič se mi ni zdelo resnično dobro za mojo kožo. Tako sem kupila, kar se mi je zdelo še najbolj primerno: od Green line clear vlažilni kremni gel in peeling gel proti mozoljem in ogrcem (s peelingom se nameravam umiti največ 1x tedensko, da preveč ne izsušim kože).
Včeraj zvečer sem se namazala s tem vlažilnim kremnim gelom, pa imam občutek, da je koža tudi po tem gelu, četudi je vlažilni in kremni še vseeno suha.
Zato zdaj razmišljam, da bi si kupila kakšno kremo, ki je vlažilna (npr. od Nivea Visage Aqua beauty) in bi jo uporabljala v kombinaciji s tem vlažilnim kremnim gelom. Na primer z vlažilnim kremnim gelom bi se namazala zvečer, z vlažilno kremo pa čez dan. Tako bi koži zagotovila, da se mi čistijo pore zvečer in čez dan bi ji povrnila izgubljeno vlago. A bi bilo to uredu za mojo kožo? Ali vi menite, da bi bilo boljše uporabiti kakšno drugo vlažilno kremo kot pa Aqua beauty od Nivea Visage (na to sem se pač spomnila, ker sem jo uporabljala leto nazaj in se mi je zdela dobra)?
Že vnaprej najlepša hvala za vaše nasvete in lep pozdrav.
Če se ti je zdela krema dobra in je bil tudi občutek na koži uredu,lahko še enkrat poskusiš s to kremo,sicer pa je bila koža skoraj sigurno izsušena zaradi čistilnega gela oz. preveč agresivne kozmetike.Moraš pa piti tudi dovolj tekočine.Vsak dan si kožo očisti z blagim čistilnim mlekom in tonikom,svetovala bi ti mogoče tudi uporabo vlažilnega seruma pod kremo in kremo za občutljivo mešano kožo(Decleor-Harmonie emulzija ali Hydra floral)Piling si naredi le enkrat tedensko kot si že napisala.Kaj več ti težko rečem,ker ne poznam tvoje kože.
Tole sem odgovorila kolegici na drugem forumu in sem kar skopirala:
Mislim, da je veliko kozmetike dobre, sem se pa opekla s poceni kremicami in pri tem vidim, da moram dati malo več denarja, da je stvar dobra.
Lahko ti povem le svoje mnenje, ki pa ti ne bo koristilo dosti, ker imaš lahko ti čisto drugačno kožo, zato predlagam, da si vzameš čas in greš v več različnih parfumerij (Limoni, Plaza, Douglas, Muller…) in ti naj svetujejo glede na tvoj tip kože.
Potem ti naj obvezno dajo vzorčke!!! Če jih nimajo (kar se dostikrat zgodi), si umij nekaj malih posodic in jih prinesi s seboj, da ti dajo iz velikih testerjev nekaj vsebine. Predvsem ne kupuj mačka v žaklju in vse prej sprobaj (videla boš, da eni propagirajo ene hiše, drugi druge).
Forum je zaprt za komentiranje.