Za piko
Oj!
A mi lahko prosim našteješ katere kreme uporabljaš za obraz oz. za katere kreme veš, da nimajo sestavin, ki si jih enkrat nazaj naštela, ki povzročajo ogrce in mašijo pore. Ker jaz imam suho in občutljivo kožo in ne najdem niti ene kreme v drogerijah za moj tip kože, ki tega ne vsebujejo. Edino v Lorealovi Hidrafresh ni teh sestavin, ampak je ta krema premalo vlažilna za mojo kožo, saj je primerna za normalno do mešano kožo.
Hvala!
Lp
Ojla!
Malo sem pozna, ampak nisem pozabila!
Če je tvoja koža zelo dovzetna za ogrce ipd, pol se teh stvari izogibaj, drugače pa niti ni nujno. Te podlage imajo pravzaprav še druge funkcije, samo enim pač ne ustrezajo.
Trenutno uporabljam Avene Cleanance K, Gel Avene, Losjon Avene.
Za okoli oci RetiC- Vichy. Pa zvečer tud REtinol od Vichy.
Vlazilne maske in maske z glino.
Obcasno pa uporabljam za zjutraj losjon Iod Dior, pa nutri gel Vichy
Za porabit imam se en tonik moder od Cliniansa, ki sicer ni nic posebnega (je vlazilen), ni pa skodljiv!
Pudre pa uporabljam izkljucno od Clinique, pa včasih še Lancome in Revlon.
Pa hodim si redno cistit kozo-samo stiskanje-nic mask ipd.
Za samoporjavitev pa uporabljam Dior super bronze, je O.K. in ne packa koze.
Še nekaj krem od Vichy je o.k. (Nutrilogie).
Drugače pa poglej sproti, jaz gledam tud sproti, samo pol takoj pozabim.
Kreme porabil tolk malo, da jo imam za več kot pol leta. Večinoma se zjutraj s kremo sploh ne namažem, le tonik.
Pa še to, glej le prvih nekaj sestavin na kremah! Če je kaj “škodljivega” bolja na sredini ali na koncu, nima vpliva. Če so pa takoj za aqua dve ali tri “škodljive” spojine, pol pa ne uporabljaj.
A sestavine, ki sem jih naštela, si si pa prepisala?
lp
enkrat sem te že spraševala glede obiskov pri kozmetičarki, pri eni drugi temi, verjetno nisi opazila vprašanja in ga še enkrat objavljam.
napisala si, da hodiš samo na stiskanje, kako pa to izgleda (katere dele nege izpusti) in koliko plačaš, jaz bi se tudi za to odločila, vendar ne vem kako naj to predlagam moji kozmetičarki, da bi vredu izpadlo.
Ora!
Malo pobrskaj po forumu, sem jih nekje napisala, bi ti jih še enkrat, pa jih nimam pri sebi. Drugač pa same po sebi sestavine niso škodljive; v kremi imajo še druge naloge; škodijo ti, če si nagnjen k temu-mašenje por, bele pike okrog oči, ognojki pod kožo….Če nimaš kakih hudih težav, se je čisto brez veze s tem obremenjevat.
f!
Se opravičujem, sem spregledala vprašanje!
Hodim k eni kozmetičarki, (dela še doma-“popoldanska obrt”, za prijatelje in sorodnike), se zmenim samo za čiščenje-stiskanje, ker mi to najbolj pomaga. Ni nič posebnega, najprej s paro ali z obkladki zmehča, z rokami iztisne in blago razkuži.
Hodim enkrat na mesec. Čiščenje traja okoli 2 uri, kožo imam pa že precej boljšo. Raznih mask ipd. pa si ne pustim dajat, ker mi je tako svetovala zdravnica.
Da bi pa poleg vseh drugih stroškov še vsak mesec hodila v salon, pa trenutno skoraj ne zmorem. Plačam pa 3k SIT.
lp
hvala za odgovor, bom predlagala svoji kozmetičarki, če je to možno. meni tudi ful predrago pride, celotna nega stane okrog 10000 sit, in od tega skoraj polovico časa samo masiranje in sam neke maske in kreme, stiskanje pa opravi en dva tri, pa še tud zelo boli zraven. sem namreč iz majhnega kraja in težko kar tako zamenjati kozmetičarko, ker jih daleč naokoli ni.
vidim pa, da se zelo spoznaš na nego in kreme. hvala, da deliš nasvete z nami.
Upam, da boš uredila s kozmetičarko!
Meni blo čist fajn, če bi si lahko tud to privoščila (zaradi zdravja kože in zaradi denarja), pa si trenutno ne morem.
Imam srečo, da je tale punca kolegica od moje sestre in me “vzame”.
Spoznam se pa na svoje probleme, kaj drugega pa ne bi znala svetovat.
Sem se pa mal poglobila v vse skup že kot najstnica, ko sem si z vsemi agresivnimi anti acne preparati čist uničla kožo!
Mi je pa ena punca tlele gor povedala za planet lepote forum, ki je super, punce ful vedo, samo jaz se še nisem včlanila.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.