poživitev črne barve hlač
Pozdravljene,
zanima me, če ima katera izkušnje z barvanjem hlač. Pred kratkim sem kupila črno jakno iz materiala, ki je podoben jeansu in za katero sem odšela kar lepo vsoto denarja. Takrat hlač ni bilo zraven. Zdaj pa so v tem butiku dobili tudi hlače, vendar so bolj svetle, niso tako črne kot jakna, drugače pa se super podajo k jakni (imajo isti vzorec na hlačnicah kot jakna na rokavih). Moti me samo razlika v barvah. A pozna kakšen način, da bi te hlače počrnila. Bila sem že v eni čistiilnici, pa pravijo, da takšnih postopkov že dolgo ne izvajajo več.
Hvaležna vam bom za vsak nasvet!
Lp,Maja
Barvala sem navadne bombažne majice.
Pri boljsih tkaninah ala spandex, microfibra, poliamid, tactel zdrzijo kosi 200 in več pranj, brez da oblačilo obledi za odtenek! Tko da ne vem, kdo bi v takem primeru barval.
Žal se mi ni obneslo, kljub temu, da sem delala po navodilih.
Podala sem samo svojo izkušnjo.
Pa lep pozdrav.
Ja, seveda, mikrofibre, poliamida, poliestra,…, z barvami, ki jih kupiš v trgovini ne moreš barvati. Ta barvila so že v kemijski osnovi drugačna, druge pogoje barvanja in nadaljnje obdelave zahtevajo. Obstojnost je pa seveda neprimerno boljša (barvajo pa že surovine predno jih spredejo in izdelajo pletenine oz tkanine).
Lp
Ja, potem se pa nisva razumele.
Lahko tudi, da si imela nekvalitetno barvo, nič ne rečem, kakšnim preteče rok, pa jih še zmeraj prodajajo. Marabu vem, da dobro prime (že večkrat sprobala), druge pa, kakor kakšna.
Ja, pa svetle tkanine se bolje obarvajo, kot tiste, ki so predhodno, sploh temno barvane, tudi to bi lahko bilo.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.