Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Stiskanje mozoljev

Stiskanje mozoljev

Pozdravljeni!
Stara sem 22 let, moj problem pa je sledeč;

Pri šestnajstih, sedemnajstih letih so se mi prvič pojavili mozolji (puberteta). Ko se se mi razširili po celem obrazu sem odšla k dermatologinji. Predpisala mi je Dalacin gel, Skinoren kremo in tablete Clinofug. Po nekem času so mi mozolji popolnoma izginili in kar dolgo jih nisem imela – do sedaj.

Kar naenkrat jih imam spet poln obraz. Glede na to, da v puberteti nisem več (upam, ha, ha) sem odšla k splošni zdravnici po napotnico za dermatologa. Vendar mi je ni hotela dati, češ da ti imajo preveč agresivne posege. Napisala mi je sicer recept za kremo Skinoren, a mi ta krema sedaj popolnoma nič ne pomaga, kvečjemu je še slabše (mogoče se je koža nanjo privadila?). Napotila pa me je k ginekologinji po tablete Diane, ki jih sedaj jemljem približno 10 dni, tako da učinki še niso vidni.

BISTVO: Kaj sedaj? Mozoljev si ne stiskam, ker mi je to dermatologinja že takrat striktno odsvetovala (razen črnih). Prijateljica, ki pa je kozmetičarka pa mi pravi, da jih je treba stisniti, ker drugače v primeru, da se mozolj sam povleče nazaj, žarišče še zmeraj ostaja. KOMU TOREJ VERJETI? Dermatologinji ali kozmetičarki?

Vnetnih sprememb na koži sigurno ne smeš stiskati,nisem pa videla tvoje kože,da bi lahko ocenila kako in kaj.

Stara sem 27 let in se še vedno ubadan z aknami. Jemala sem diane, stanje brez aken sem dosegla v 3. mesecih. Nato sem jh prenehala jemati, mozoljčki so spet tu. (ginekologi sicer trdijo drugače, kaj češ farmacevtski lobi) toda diane 35 niso čisto nedolžne. Enim ne delajo težav, meni so.
Jaz akne stiskam, če ne bi bila obupna, ker se mi jih več naredi sproti, kot se jih sproti zaceli in izgine. Torej stanje, ki je še znosno vzdržujem brez skinorenov in tega sranja, ki mi ni nikoli preveč pomagalo. Pri tem si vsak dan razkužim obraz z lekarniškim tonikom za mastno kožo, vsebuje alkohol, in si z robčki stisnem zrele mozoljčke in nato spet razkužim. Ostane rdečica, ki v enem tednu ponavadi izgine. To delam zvečer, ker si potem še par ur flekast, do zjutraj pa je v redu. Če sem se držala tega postopka, mi do sedaj še nobena akna, ki sem jo stisnila, se ni zagnojila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close