Nega obraza
Pozdravljeni!
Stara sem 24 let in imam večne probleme z mozolji. Vizažistka v drogeriji mi je pred dvema-tremi leti priporočala Revlonov puder, namenjen mastni koži, ki bi naj izsušil mozolje. Takrat mi je nekoliko pomagal, zdaj sem pa dobila po obrazu neverjetno suho kožo, mozolji pa so še vedno prisotni. Prosim, če mi svetujete, kako naj si negujem obraz, da koža ne bo suha in da bodo mozolji izginili.
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljena!
Problem suhe nečiste kože boš zelo težko rešila z dekorativno kozmetiko (pudrom). Mislim, da bi bilo bolje, če začneš z pravilno nego v preparativi (čistila, kreme…). Puder res pomaga pri uravnavanju izločanja odvečne maščobe, vendar bolj služi prekivanju in zaščiti. Kako pa sicer neguješ kožo?
LP Jadranka
Živijo Pikica!
Poizkusi za čiščenje obraza uporabiti raje kakšno kremo (napr. Elizabeth Arden čistilna krema za suho kožo ali pa Christian Breton krema za čiščenje suhe kože, no še kar nekaj jih boš našla v trgovinah). Takšno kremo narahlo vtreš v kožo, nato pa izpereš z veliko mlačne vode. Potem ti svetujem uporabo ustreznega tonika, ki naj ne vsebuje alkohola ampak mora biti zelo blag. Z vato namočeno v tak tonik nato prebrišeš cel obraz. Kamilična krema je namenjena občutljivi koži, vendar za suho kožo ni ravno najboljša, ker kamilice dodatno izsušujejo, raje si poišči kakšno z veliko vlage in dobro zaščito. Za zvečer pa si omisli hranilno kremo, da si bo koža med spanjem opomogla in se dobro nahranila.
Pri jutranji negi lahko občasno spustiš čistilno kremo, nikakor pa ne tonica. Mislim, da ti potem ne bo težko najti ustreznega pudra, ki bo zadovoljiv potrebe tvoje kože.
LP Jadranka
Forum je zaprt za komentiranje.