Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style frizerji in odnos do njih

frizerji in odnos do njih

Tale post bo reakcija na vedenje, ki ga opažam v svoji okolici, ko se gre za frizure, barve in frizerje.

Vsaka vam čast, frizerjem, da opravljate ta poklic, ki je sicer nedvomno precej ustvarjalen in zanimiv, vendar pa, ljubi Bog, zagotovo marsikdaj tako naporen, da bi najraje zmetali vse krtače, fene in kaj je še tega skozi okno in šli prodajat kikiriki. Vsaj jaz bi zagotovo na vašem mestu!!!

Toooliko ljudi ima toooliko slabega za povedat o najrazličnejših frizerjih, takih in drugačnih, KI SE VSI TRUDIJO PO SVOJIH MOČEH! Prvo je že to, da si normalna prisebna oseba že na samem začetku izbere takega frizerja, ki se nekako sklada z njenimi pričakovanji. Saj je vendar jasno, da obstajajo frizerji, ki so bolj naravnani v modno striženje, barve, eksperimentiranje ipd., in tisti, ki ostajajo bolj zvesti nekim klasičnim smernicam. Prav tako je razlika v sposobnosti med njimi. A kaj se dogaja?! Babice, ki jim že 2 cm manj predstavlja ekstremno spremembo in stilski izziv, bi imele pri najbolj ultra modernem frizerju narejene neko fosilno frizuro iz leta 1950, ki je mladi frizerji sploh ne poznajo več, katera druga frajla pa k neki 55-letni frizerki Micki iz Spodnjega Kašlja prihopsa z novo Vogue pod roko in zahteva kopijo frizure Kate Moss na svoji glavi! Potem se pa čudijo, da zadeva ne izpade tako, kot bi si želeli! Dandanes je pa res toliko izbire, da lahko vsak z razumom izbere pravega frizerja zase!

Potem druga stvar: frizerji so frizerji, niso pa čarovniki, in če je nekdo po svojem tipu in kvaliteti las bolj Penelope Cruz kot Cameron Diaz, potem ne moremo od njih pričakovati, da bomo čez dobro uro nova Cameron!!

Potem seveda tip strank, ki vse najboljše vejo in so vse naštudirale in so sigurne, da bo tapata barva najboljša za njih, pa čeprav jim frizer kot *strokovnjak* na tem področju (ja, verjetno je res popolni idiot, ne da?) lepo prijazno in potrpežljivo poizkuša razložit, da zadeva ne bo uspela, ker NE MORE uspeti, ker je njihova želja skregana z vsemi zakoni narave! Ampak ne, ona bi to barvo pa pika, potem pa zadeva izpade za 180 stopinj drugačna od željene – in kdo je kriv?! Ja, pravilen odgovor! Seveda idiot FRIZER, ker ni znal priti do željenega rezultata!! Brez besed.

Pa da o tistih, ki najprej same doma z najrazličnejšimi poceni barvami uničijo, kar se uničit da, potem pa pridejo jokat k frizerju & lahko on popravlja narejeno škodo… Pa o kroničnih paničarkah, ki tulijo še 3 mesece, ker je frizer namesto 2 cm odrezal 3 cm špic, ker so bile že tako ali tako povsem uničene…

V glavnem. Ta post je bil napisan kot posledica tega, da v bistvu na vsakem koraku lahko slišiš kako negativno kritiko o kakem frizerju, ki pa se po mojih izkušnjah vsi trudijo po svojih močeh. Lahko si predstavljam, da je ta poklic prav zaradi takih primerkov marsikdaj zelo naporen in nehvaležen.

Sama sem skrbno izbrala svojega frizerja, ki je pravi stručko za to, kar jaz hočem, ki ga vedno zapustim z nasmehom na obrazu & komaj čakam naslednji obisk. Iz ekstremno temne barve me je v nekaj mesecih spravil na tako lepo svetlo barvo, da si ne bi nikoli mislila, da je to sploh mogoče, pa še lasje so zdravi in zelo lepi. Torej – tudi tako težke naloge SE DA opraviti! Je pa res, da ga vedno poslušam, ker mu kot strokovnjaku zaupam, da ne delam nekih bedarij, da vedno pustim, da ON pove, kaj bi bilo glede mojih želja pametno narediti, kakršnokoli obdelavo svojih las vedno prepuščam njemu in NE čaram nekaj doma na lastno pest, obiskujem ga pa redno vsak mesec.

Torej – spoštujte svoje frizerje in jim bodite hvaležni, saj se trudijo, da bi nam polepšali dan in življenje! Tudi oni so samo ljudje! In še to – če se frizerja bojite, če vas misel na naslednji obisk navdaja s slabim občutkom in nesigurnostjo – zamenjajte frizerja, ker ta očitno ni pravi za vas.

Tako! 🙂

Joooj-nebi rada spet drezala v osir, ki se je pred kratkim formiral na to temariko – ampak tole se mi pa zdi tak slavospev samemu sebi!!

Pa kaj se imajo frizerji za pritoževat čez pritožbe strank, saj so zato tam, da jim ugodijo, saj zato stranke plačajo, nič ni zastonj. Glede na svojo poklicno izobrazbo in nekaj kasneje pridobljenih diplomc za izobraževanje, ki jih razobesijo po svojih salonih. Pa čeprav za seminarje odštejejo velike denarce. Vsi ga za dodatno izobraževanje. Pa tudi stranka zasluži svoj denar, ki ga odšteje za obdelavo svoje glave.
Pa če že omenjate tujino in primerjavo cen storitev, da je tam vse dražje, kot pri nas, pa morda veste, da je tam drugačen standard, so drugačne plače, pa smo spet na istem. Pa ste se morda vprašali, da je tudi način izobraževanja popolnoma drugačen, kot pri nas? Pri nas je to še zmeraj srednja poklicna izobrazba-IV stopnja. Saj je res, da se “dobri frizerji” izobražujejo še naprej, pa investirajo v svoje znanje, sicer pa kdo pa ne?Danes samo poklicna šola ali pa štiriletka ne zadostuje več za bolj standardizirano življenje. Kaj pa potem na to porečejo prodajalke, ki iz meseca v mesec furajo npr. štiričlansko družino z 80K plače?? Pa z isto stopnjo izobrazbe niso samostojne podjetnice, kot večina frizerjev. Pa še k frizerju tudi hodijo in tam pustijo del svojega zaslužka. In kaj se ima potem frizerska srenja za pritoževat, če je slučajno stranka nezadovoljna? Če že omenjate tujino-pojdite po vzgled čez lužo. Tam so na tem področju pravi profesionalci. In stranke se lahko pritožujejo, kolikor se hočejo-zaradi pritožb letijo frizerji tudi iz služb.

Nirvana

Ups, kakšno mnenje o nas frizerjih. Vsak s takšnim mnenjem bi moral kakšen dan preživet v frizerskem salonu in šele nato komentirati.
Je pa res, da ima vsak pravico do svojega mnenja.
Kar se tiče stopnje izobrazbe, je za naš poklic dovolj IV. stopnja kot drugje po Evropi, razen v Franciji, kjer traja šolanje pet let.
Vendar Slovenci so nekateri blazno obremenjeni s stopnjo izobrazbe, neke vrste ceglcomanija!!! V svetu je pomembna sicer stopnja, vendar z zdravo mero. Pomembno je koliko znaš, kako si podjeten….Vodenje salona ni čisto enostavno, odvisno kako se tega lotiš. Ne bom nobenega žalila, vendar si mogoče vsaka vas in vsak pajzl res ne zaslužita naziva, vendar to je stvar politike pri nas, žal. Vsak ima možnost izbire, kaj bo delaql v življenju in nobenega se ne sme podcenjevati. Odvisno kako visoke cilje si postaviš. Tudi trgovka ima možnost izbire…
Pomembno je, da tisto kar delaš, delaš z dušo in ne gledaš na svet s polno kriticizma, ker s tem najbolj škodiš sebi!
Menim, da si vsak, ki dela, ustvarja, na kakršenkoli način, zasluži spoštovanje.
Frizerji sprejmemo kritiko, če je upravičena, ne pustiom pa se zaje….. v glavo!!!
Hvala za komentar in vesele praznike, pa malo več optimizma v življenju!!
lp alenka

mnja eno vprasanje,,sla sem k dost znani frizerki v lj in sem vprasala ce mi laho nardi kaj posebnega za novo leto da bi prsla pac 30 tja se sfrizirat mislna sm kot posebno kaksne take fensi frizure malo spete nevem s cim pac kot za poroko kako se tem frizuram rece vzdignjene in je rekla lubica jst ti pa tega ne bom delala,,saj ne recem da more bit izredno smotano delat 30 al pa 31 sam torej lahko na kaksno zanimivo frizuro kar pozabim za novo leto..namrec sama sem totalno nesposobna za frizuro narest pa ce je se tako osnovna imam pa lase do ramen

Jah, no pa kaj, ženska se je pač odločila, da ne bo delala. Konec koncev se lahko sama odloči, če je denar dovolj vreden, da ni frej…
Ti bi šla pa k drugemu frizerju, ne pa da ti poleg las zdaj še surla dol visi.
KOnec koncev je v LJ in okoli množica frizerjev in najbrž bi ti kdo z veseljem naredil frizuro.

Potrepljal malo prijateljice, naj ti dajo telefonske svojih firzerjev pa njih povprašaj… (čeprav si zdaj morda že malo pozno).

Ej, moderatorji!

Tole sporočilo ste pa preplonkali z drugega foruma-Lepota in Stil! Je tam čisto enako!!

Ne vem o kakšnem prepisovanju je govora, vendar jaz osebno ne prepisujem odgovorov ali vprašanj. Nimam potrebe, ker imam sama dovolj bogat besedni zaklad in strokovnega znanja. Če pa si kdo sposoja moje, nimam nič proti. Zakaj ne, če si lahko kdo z njimi pomaga, le naj.
Sama pa definitivno ne plonkam!!!
Lp alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close