tip kože
Imam par vprašanj glede tipa moje kože. Koža se mi sveti, na površini je mastna, vendar pa v notranjosti čutim suhost. Imela sem že vse možne kreme, a ne najdem take, ki bi mi zares ustrezala. V drogerijah mojo kožo ponavadi ocenijo kot mešano do mastno in občutljivo in tako tudi uporabljam kreme za to vrsto kože. Imam pa neprijeten občutek, ko mi predvsem zdaj pozimi kožo zelo zateguje, a hkrati se na pogled sveti in tudi mozoljev se ne morem dokončno znebiti. Kot da bi bila moja koža žejna vlage, a ta ostane samo na površini in se ne vpije v notranjost. Včasih je koža bolj mastna in se zelo sveti, drugič se mi na določenih predelih obraza čisto izsuši in skoraj razpoka oz. se lušči. Sedaj uporabljam kremo Sans Soucis multi skin za mešano kožo, Nivea čistilni gel za normalno do mešano kožo in puder Kanebo za normalno do mešano kožo. Kaj mislite? Je moja koža mastna in suha hkrati? Stara sem 22.
Hvala in lep pozdrav!
Klasična mešana koža….To pomeni, da je predel čela, nosu in brade kljub občutku zateglosti masten. To velja predvsem za sezono jesen-zima, ko se nahajamo v suhih prsotorih in se koža matra, da se ne bi izsušila. Posledica tega je, da se masti na T coni, čeprav je spodaj koža pravzaprav dehidrirana, lica in vrta pa so zelo suha. Priporočam ti Force C Premium gel od Helene Rubinstein za mešano kožo (je nekaj med gelom in kremo). Je zelo kvaliteten gel, ki ga lahko uporabljaš čez dan in ponoči. Pomembno je, da ga prav doziraš. Občutke zateglosti je pri meni izginil, tudi mi ne povroča mozoljev. Če se pa kdaj pa kdaj svetim, se mal popudram s pudrom v kamnu. Je to veliko bolje kot da daješ nase kreme, ki matirajo kožo, ker jo ne za dolgo in se mi zdi, da jo samo izušijo…
LP.
Očitno imaš res mešan tip kože,kjer je problematična tako imenovana T- cona.kljb temu,da se ti predeli svetijo in so mastni pa je lahko koža izsušena.Primerni so izdelki za mešan tip vendar so očitno premalo hidratantni,lahko pa ti jo izsuši tudi gel.kožo bi bilo potrebno pregledati,ker je siser težko točno definirati v čem je problem.
Forum je zaprt za komentiranje.