Najdi forum

Lepo pozdravljena. Pred kakšnimi tremi meseci sem se pobarvala, sedaj pa mi izpadajo lasje. Odločila sem se, da barvanje opustim, imam pa sedaj grd narastek (temnorjavi lasje, pobarvana pa na rdečo)…zanima me, če se lahko pobarvam s kano (kar na že pobarvane lase, nič hudega, če ne bo prijelo čez barvo, samo zaradi narastka)…kaj menite o kani vi, je za lase zdrava…
najlepša hvala za morebiten odgovor

Kana, če je čisto naravna, ta pa je oranžne barve, je zdrava. Samo ne za pretirano dolgo uporabo, ker se po nekaterih podatkih, preveč ovije okrog lasu, ga zafila(po domače) in to za las ni najbolje.
kar se tiče izpadanja las, naj ponovim kot že večkrat na tem forumu, je potrebno najprej odkriti vzrok.
Dvomim, da je vzrok barva! Če bi bila kakorkoli alergična na barvo, si alergična na pigmnte prisotne v barvah, se pravi tudi na prelive. Vendar to je res redkost.
Lasje morajo izpadati saj imajo tri faze rasti in se ves čas tudi obnavljajo.
Se pravi najprej vzrok!
Drugače pa če imaš dolge lase, se raje pobarvaj s prelivom, je bolj priporočljiv za daljše lase.
Samo pazi spet, kaj je preliv za prodajalko!
lp alenka

Žal sem najbrž med tistimi, ki res ne pranesejo barv za lase in kemije. Če analiziram sebe, težko tečem, da me kaj muči in bi to posledično vplivalo na moje počutje in izpadanje las…sem vegetarijanka, veliko se ukvarjam sama z seboj, ukvarjam se z jogo, pazim na zdravo prehrano…
Enake težave z izpadanjem ima tudi moja mami…dokler se ni barvala, ji niso nikoli izpadali (v tem mislim na velike količine, ne tisto jesensko izpadanje, ki je normalno) potem pa groza…nato je sledila prekinitev barvanja in po nekaj letih, ko je bilo spet vse o.k. je zopet poskusila in seveda se je vse skupaj ponovilo…enako sem testirala sama na svojih laseh in žal je bil učinek enak… zato sem se odločila da nič več barv nič več prelivov, v poštev pride le še kana, vendar če mi jo odsvetujete, tudi ta odpade….

najlepša hvala za vaš čas, lep pozdrav in vesele praznike…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close