Najdi forum

ah ta koža

Pozdravljeni!

Že od kar vem zase, imam dokaj problematično kožo na obrazu-podkožni mozolji-pod kožo se mi zelo kopiči loj, tako, da lahko vsak večer po umivanju obraza iz por iztisnem tone loja! Vem, da stiskati ni dobro, vendar, če ne bi redno iztiskala, bi imela še več podkožnih tvorb.

Tako kot Vam, so tudi meni pomagale edino Diane 35, vendar jih po dveletnem jemanju nisem več prenašala-slabosti itn.

Sedaj sem stara že 22 let, stanje kože pa je slabše kot kadarkoli.
Naj povem, da si umivam obraz VSAK večer z gelom, tonikom in namažem z Klindamicinom.

Rada bi Vas vprašala, če ste Vi poskusila kdaj kakšno drugo možnost kot Diane, pa da Vam je pomagala?

Za pod puder uporabljam kremo Vichy Termal S mat, puder pa imam že 6 let isti in sicer Max factorjev Lasting Performance.

Zadnje čase se mi dogaja, da postanem že po eni uri ali dveh po nanosu zelo flekasta, puder se mi nabere na obrazu kot kakšna maska in se moram vsako uro razmazovati. To me seveda zelo moti, ker grdo izgleda, pa tudi zelo težko je vsako uro hodit v sanitarije in se popravljati!

Je možno, da se mi to dogaja, ker krema in puder ne gresta skupaj?
Kateri puder(da kar nabolje prekriva, pa vendar ne izgleda preumetno)in korektor mi Vi priporočate?
Ali bi bil zame primeren kompaktni-bolj kremozen puder?
Pudra v prahu ali kamnu, ki bi fiksirala mojo podlago itak ne morem gor dajat, ker izgleda koža po nanosu kot suha zemlja, pa tudi nepravilnosti se še bolj poznajo.

Prosim Vas torej, da mi izdate kak trik kako najbolje prekriti nepravilnosti, pa vendar dobro izgledati!

Pomislila sem tudi že na obsevanje obraza, ki ga izvajajo nekateri dermatologi, vendar sem zelo skeptična, ker vem, da so moji problemi hormonske narave. Če pa ima katera izkušnje s tovrstnim zdravljenjem, pa naj se prosim javi!

Vem VELIKO vprašanj in še več problemov,…

Zelo Vam bom hvaležna za odgovor, ker mi je do zdaj tale forum že neštetokrat pomagal in odgovoril na marsikatero vprašanje!

Hvala!

Lep pozdrav!

Ojla Faxgirl!

Sem razmišljala kaj naj odgovorim, ker imava podobne težave, s to razliko, da so se meni mozolji pojavili potem, ko sem prenehala jemati Diane 35.

In vem kako je, ko enostvno ne veš več kaj bi naredil….poskusiš vse mogoče proizvode, pa enostavno nič ne pomaga…Mozolji nastajajo in nastajajo…

Osebno mi je stanje kože popravila redna nega v kozmetičnem salonu. Lansko leto sem enkrat mesečno hodila na čiščenje obraza k kozmetičarki. Priznam, da je zadeva draga, vendar se je stanje kože bistveno spremenilo:)

To svetujem tudi vam.

Mislim, da vaš puder in krema “gresta skupaj”…. Sem poskusila kombinacijo in je zelo v redu. Bolj me skrbi, da si na obraz nanesete preveč tekočega pudra. Lasting Performance je zelo kremozne puder, zato se po nekaj urnem nanosu zelo rad “vgreza” v gube. Svetujem vam, da puder fiksirate s pudrom v kamnu, osebno uporabljam Max Factorjev Translucent 05.- prosojen, brezbarvni puder, ki fiksira vašo tekočo podlago, ne spreminja pa barvne osnove.

Puder v prahu nanesemo s čopičem ali gobico, čopič spihamo ali zabrišemo na roki in šele tako zabrisan čopič nanesemo na obraz. V primeru, da puder v prahu direktno naneste na obraz, boste na obraz nanesla preveč pudra v prahu, s tem pa bo vaš obraz deloval “puhast” ( zaradi obraznih dlačic ).

Veliko bolje je, če nanesete manjšo količino tekočega pudra, nepravilnosti pa prekrivate s korektorjem.

Glede nato, da ne govorimo o profesionalnem make-upu, vam svetujem, da si nanesete najprej tekoči puder, nato s korektorjem popravite nepravilnosti in s pudrom v prahu fiksirate podlago.

Kremozen puder je neprimeren za vaš tip kože..je teksturno prebogat in bo kožo zmastil.

Vsekakor pa najprej obisk kozmetičnega salona.

V primeru kakršnihkoli vprašanj sem vam na voljo….

Lp Nada

Full hvala Nada!

A bi bila skrivnost, če bi mi zaupali katero kozmetičarko obiskujete in kje ima salon?

Najlepša hvala še enkrat!

Lep pozdrav

Zanima me, katera kozmetičarka vam je pomagala do lepše kože? Jaz sem bila pri dveh, pa se mi zdi, da sta obe naredili več škode kot koristi za mojo kožo.
Hvala za odgovor
Sanja

NAJBOLJE JE DA GREŠ V KAK KOZMETIČNI SALON, VSAK MESEC PA TI BODO TAM LEPO SČISTILI KOŽO. OBISKUJ GA REDNO, SAJ NI TO TAK STROŠEK-6000 SIT ČIŠČENJE, PA DVE URI SI TAM, ŠE ZASPIŠ TAKO JE PRIJETNO. BOŠ VIDELA DA BO BOLJŠ,PA ŠE SVETOVALA TI BO KAJ IN KAKO. NAJBOLJE JE DA POIŠČEŠ ENO ODLIČNO KOZMETIČARKO IN SKOZ K NJEJ HODIŠ

VELIKO SREČE

Jaz sem se teh tezav resila z rednimi obiski pri kozmeticarki. Verjem, da se ta strošek splača!!!

/redno čiščenje pri kozmetičarki, primerna kozmetika (posvetuj se s kozmetičarko) in zdrava prehrana (izogibanje slanim in sladkim prigrizkom) = uspeh!

Lp, 🙂

Res HVALA za vaše odgovore!!

H kozmetičarki sem nekaj let nazaj redno hodila, vendar se mi je stanje samo še poslabšalo, ker se mi je še kakih deset dni potem vse skupaj full vnelo in se mi je ravno pred tem ko sem bila znova naročena koža šele malo popravila.

Mogoče mi niso ustrezali izdelki Matis s katerimi mi je delala nego, ali pa mi ni dobro naredila,..

Prosim vas, da mi zaupate ime in telefonsko številko kake preverjeno dobre kozmetičerke!
Sem iz okolice Kamnika – Komenda- Mengeš, lahko je tudi iz Kranja ali Ljubljane,…

Najlepša hvala Jana in Jst, pa veliko sreče in čim lepšo kožoželim tudi vama!!
l.p

Pozdravljena!

Sama obiskujem kozmetični salon v Šečurju pri Kranju in sicer Kozmetični salon Nadja, tel. št. 041 982 160.

Všeč mi je, ker se pri čiščenju kože ne poslužuje raznih aparatur. Še vedno sem pristaš tradicionalnih oblik nege, je pa to stvar posameznice.

Lp Nada

Pozdravljena!

Sama obiskujem kozmetični salon v Šečurju pri Kranju in sicer Kozmetični salon Nadja, tel. št. 041 982 160.

Všeč mi je, ker se pri čiščenju kože ne poslužuje raznih aparatur. Še vedno sem pristaš tradicionalnih oblik nege, je pa to stvar posameznice.

Lp Nada

Pozdravljena!

Sem vam odgovorila pri prejšnejm vprašanju.

Lep dan vam želim.

Če boste obiskala kozmetični salon Nadja, mi sporočite kako ste bila zadovoljna s storitvami.Naj dodam še to: to ni reklama za kozmetični salon Nadja. Lahko vprašate tudi druge forumovke za nasvet, verjamem, da imamo kar nekaj dobri salonov v Sloveniji.

Lp Nada

Hvala Nada, bom sporočila.
L.p

A je ta kozmetični salon Nadja relativno nov? Sama namreč iščem kozmetičarko z imenom Nadja, ki je prej delala v Kozmetiki na Trubarjevi v LJ, potem pa je šla na svoje nekam v okolico Kamnika. Takrat sem bila s to Nadjo ful zadovoljna in bi jo z veseljem še kdaj obiskala.

Pozdravljena!

Mislim, da ne govoriva o isti Nadji. Lahko pa jo vprašam…

LP Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close