Testiranje na živalih
Re: TESTIRANJE NA ŽIVALIH
Avtor: Demie
Datum: 04-05-03 15:20
Prav je, da se uporabnice kozmetike zavedamo, da se kozmetika testira na živalih. Ravno zadnjič sem gledala slike živali, ki so vzrejene samo zato, da se potem na njih opravljajo preizkusi. Slike pohabljenih in mučenih živali so se mi zdele grozne. Ne morem opisati občutkov, ker sem sama izredna ljubiteljica živali. Zadnjič, ko sem bila v živ. vrtu so se mi vse živali tako smilile, da joj! Tako umazana voda, slabe razmere, nič pitne vode skoraj in tako majhni prostori:((
Odgovorite na to sporočilo
Avtor: branka
Datum: 04-05-03 18:39
Evo še link, ti testirajo na živalih:
http://www.petamall.com/cc/cctest.html
Ti pa baje ne:
http://www.petamall.com/cc/ccdonttest1.htmlsamo jih je bolj malo pri nas (bolj Amerika)
Nivea ne testira, pa Weleda, JUST…
branka
Avtor: Pika
Datum: 17-05-03 11:25
Skoraj težko verjamem, da Nivea ne testira, mislim, da od Amwaya in Oriflamea izdelki niso testirani na živalih, pa seveda Lush in L’occitane.
Avtor: Mya
Datum: 05-11-03 20:16
A bi vi raje videle da bi kozmetiko testirali na ljudeh in bi potem oni bili pohabljeni? Sama imam tudi rada zivali, imam tudi macka za katerega bi dala skoraj vse na svetu. Da ne bo katera mislila da sem ne vem kak hudic. Ce ne bi uporabljali zivali bi pa uboge otroke v afriki ali kaki drugi revni drzavi za kak koscek kruha.
LP, Maja
Avtor: Sassha
Datum: 05-11-03 21:15
Maja!
Vaš odgovor izraža veliko nevednost, egoizem in predvsem to da nimate pojma kaj pišete. Če bi bili vsaj malo razgledani bi lahko vedeli da danes obstaja ogromno alternativnih načinov za testiranje kozmetičnih sestavin in preparatov. Toplo vam priporočam malo izobraževanja v tej smeri, da boste vedeli, da je tovrstno testiranje na živalih popolnoma nepotrebno ob vseh drugih možnostih, ki so nam na voljo. Poleg tega pri nobenem testiranju ni potrebno da žival trpi tudi medtem ko se na njej ne opravlja testiranja in da bi kljub testiranju lahko poskrbeli, da se živali ne bi še dodatno mučile. Vse svetovne organizacije opozarjajo da to testiranje v današnjih časih ni več potrebno kar pa na žalost ne velja za zdravila. Vse sestavine so bile že velikokrat preizkušene, obstajajo celične kulture kar je vzgojitev tkiva kjer se lahko opravi testiranje in veliko kozmetičnih firm se že odloča za to saj je današnji trg vedno bolj zahteven tudi glede tega. In pred kratkim je veliko omenjenih firm priznalo, da jim je prodaja upadla odkrar so ti podatki na voljo javnosti.
Tako da prosim ne pišite neumnosti in pomislite kdaj med nanašanjem priljubljene kremice, da je neka žival zelo trpela, da imate vi lepo kožo, čeprav to sploh ni bilo potrebno.
Vse kar sem napisala velja samo za kozmetične sestavine in preparate, medtem ko je testiranje v farmaciji oz. zdravil žal še vedno potrebno.
Lep pozdrav!
Saša
Avtor: Sassha
Datum: 05-11-03 21:23
P.S. Ne, mi bi rade videle, da se testiranje ne bi opravljalo ne na ljudeh ne na živalih, ker v kozmetični industriji to definitivno ni več potrebno.
Če pa malo pobrskate po internetu, boste našla veliko podatkov o omenjeni temi in tudi podatke o tem, da za vsako testiranje v kozmetične namene obstaja enako učinkovit alternativni način in potem povejte če se še strinjate in podpirate tovrstno testiranje.
Po najnovejših podatkih je celična kultura še bolj učinkovita, ker se lahko vzgoji identično tkivo človeškemu, pri živalih testirajo samo na podobnih tkivih, ker pač nobeno živalsko tkivo ni identično človeškemu, je pa seveda ta način dražji in to je razlog da se še vedno testira na živalih.
Upam da sem vam vsaj malo razjasnila stvari in da ne boste več dajali tako nesmiselnih primerjav.
Avtor: KiKi
Datum: 06-11-03 12:16
lek ne testira!
Avtor: lala
Datum: 06-11-03 13:40
Da nekaterim industrijam kozmetike ni potrebno testirati so žal za to zaslužna (če se sploh lahko tako izrazim) žal tudi industrije, ki so ta testiranja opravila. Na podlagi teh raziskav, ki so vsa zapisana in dokumentirana in do katerij je moč tudi priti so prišle tudi vse industrije in jim pač tega ni treba več preizkušati, če je že preizkušeno.
Žal smo ljudje taki, da vedno vidimo samo belo ali črno. Lahko bi se vprašali kaj jemo in bi razumeli, da so morale živali vse E- dodatke v živilih sprobati na svoji koži, pa da vse kar oblečemo je tudi preparirano (da blago od proizvajalca do porabnika preživi) in so to tudi dale živali skozi, da ne govorimo o zdravilih ( bi vi svojemu hudo bolnemu otroku dali zdravilo, ki ni bilo testirano, bi ga dali za poskusnega zajčka?) in na koncu lepotna kozmetika, ko hočemo biti vse lepe in večno mlade, pa za naše otročke in oh in sploh…
za vse smo sami krivi – tisti ki žaklj drži (mi ki kupujemo) in tisti ki notr daje (industrija).
Če bi hoteli vse to preprečiti bi morali vsi začeti pri sebi, to je pa že pretežko, tudi zame…
lala
Avtor: lala
Datum: 06-11-03 13:50
joj, ker imam ravno izobrazbo usnjarsko predelovalne tehnologije(žal), da ne govorim o mučenju živali v mesnicah in klavnicah (sem hvala bogu vegetarijanka), pa o prekrasnem krznu za katerega žvali tako zverinsko mučijo, da ne bom podrobno opisovala, naj namignem le to, da bolj ko žival trpi, bolj je usnjica prekrvavljena, boljše je krzno in ja ( oh, pa ja saj zdaj za krzno že gojijo živali, kot da te niso žive????).
Ja, kriv je tist ki žaklj drži in tisti ki notr daje, zato lepo prosim o tem kdo trpi in zakaj… ja se lahko vsak pri sebi vpraša…ga ni od Adama in Eve naprej da ne bi bil kriv za tako početje…
Priznam uporabljam kozmetiko max faktor, nivea in še druge, jem hrano z e-ji, se oblačim, ne nosim krzna …
ko pa bo skleda polna nam bo narava vrnila, milo za žajfo
pa lep dan želim Lala
Forum je zaprt za komentiranje.