Najdi forum

pomoč-Nada

Draga Nada,

zvečer se mažem z differin gelom, čez dan uporabljam od Avene Cleanance K (z alfa in beta hidroksi kislinami) in puder brez olja. Popolnoma mi je izsušilo kožo. Kaj naj naredim? Kaj mi svetuješ? Katero kremo? Ali bi bil fluid z aloe vero od Alverde v redu? Imam mešano do mastno kožo.
Vesela sem sicer, da nimam mozoljev in ogrcev, ampak se mi koža kar lušči.
Ali misliš, da je to od diff. gela ali od omenjene kreme? Prosim, pomagaj mi!
Ogorčena

Pozdravljena!

Mislim, da ni sporen gel, ampak bolj krema, ki vsebuje alfa in beta hidroksi kisline. Kisline so odličen stimulator kože, omogočajo hitrejše obnavljanje celic in s tem gladijo gube, vendar pa lahko povzročijo tudi izsuševanje povrhnjice.

Svetujem ti, da si narediš peeling s katerim boš odstranila odmrle celice na koži ( zato se ti koža tudi lušči ) in si narediš kuro mask. Prvi teden si nanesi na obraz dvakrat masko, naslednji teden pa enkrat. Maska naj bo predvsem vlažilna. Na trgu jih je kar nekaj.

Fluid z Aloa Vero? Najprej kremo testiraj, potem se odloči za nakup. Tvoja koža ni suha, zato mislim, da bo aloa vera teksturno prebogata. Problem je v tem, da imaš presušeno povrhnjico.

Poskusi najprej z maskami in mi piši, če se je stanj ekože spremenilo.

LP Nada

Nada, hvala. Res mi gre vse že poteno na živce…če kupim kremo za mastno kožo mi totalno izsuši povrhnjico, če kupim kremo za mešano kožo mi je premastna…sej ne vem več kaj naj kupim…pa da ne bi bila komedogena. Nada, ali mi lahko svetuješ kaj naj probam?

Ogorčena!

Ali ste že poskusila izbljšati stanje kože z maskami?

Pišite mi na mail, vam pošljem vzorce kreme.

Lp Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close