Najdi forum

KREMA

Lepo pozdrav!

Kaj menite o kozmetiki Eucerin?
Kupila bi si dnevno vlažilno kremo. Imam pa zelo zelo občutljivo kožo in hito se mi pojavi alergija pa po vsaki kremi se začnem takoj svetit. Kaj mi priporočate?

Hvala in LP

Kaj pa Avene (prodajajo v lekarnah)? Ti izdelki bazirajo na termalni vodi in so prav tako namenjeni občutljivi koži. Pojdi v lekarno, da ti dajo prospekt, kjer so izdelki zelo podrobno opisani. Imajo pa tudi testerje krem.

Najboljša je Avene!
Ker so tudi čistilna sredstva za kožo zelo blaga

Hy

Kaj pa priporočaš od Avene za občutljivo kožo in da ne masti, imena izdelkov in cene?

Tamara, Avene ima ogromno izdelkov in težko bi ti kaj priporočala. Najboljše je, da greš v lekarno in prosiš za prospekt, kjer so natančno opisani vsi proizvodi, glede na tip kože. Ko se boš odločila za katero kremo, zahtevaj tester.

Jaz lahko pohvalim le kremo, ki jo sama uporabljam, to pa je Cleanance K, ki je zelo lahka, nemastna emulzija, ki je namenjena čiščenju por mastne kože. Vsebuje pa AHA in BHA kisilne.

Tea pomoje bi bila ta krema tudi zame primerna na T coni, kaj pa priporočaš za ostal obraz ki ima mešano kožo. A jo uporabljaš samostojno zvečer in zjutraj. Kaj pa uporabljaš za čiščenje, rabim za mešano kožo in na T coni za odmašitev por?
Kakšen učinek imajo aha in bha kisline, ali prevelika uporaba te kreme lahko škoduje?

LP-T

Tamara, jaz ti ZELO priporočam to Avenejevo emulzijo. Sama jo uporabljam zjutraj in zvečer na T coni, medtem ko si na lica nanesem Avonovo gel-kremo Source C (zelo lahka, vlažilna krema, ki ne maši por).

AHA in BHA kisline pomagajo pri čiščenju por. Ta krema pa absolutno ni agresivna, kljub temu, da vsebuje omenjene kisline, ker je namenjena občutljivi kremi. Ti pa vsekakor svetujem, da si najprej vzameš v lekarni tester!

Za čiščenje kože pa jaz uporabljam Schellerjev čistilni gel limona/melisa in pa tonik in mleko z vrtnico znamke Alverde. Ko porabim to, si bom kupila Avenejeve izdelke (gel, mleko in tonik). Pri teh sredstvih moraš paziti, da niso agresivna, se pravi, da ne vsebujejo alkohola, ker preveč izsuši kožo!

Pozdravček!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close