brazgotinjenje
Pozdrav!
Pri razširjenih porah na nosu se ne da prav veliko narediti. Do tega, kar si opisala, pride zaradi nabiranja maščobe v pori.
Ker je žleza lojnica preveč aktivna, se pravi, da proizvaja preveč loja, se začne nabirati v pori. Če se pora dolgo časa ne ščisti, se začne širiti. Nastane kronično razširjena pora.To lahko vblažimo s toniki, ki zapirajo pore, vendar rezultati niso primerljivi s poro, ki je normalno razširjena. Poleg tonika lahko uporabiš še kremo, ki regulira aktivnost žleze lojnice.
Če ti nisem odgovorila na vprašanje, mi napiši, kaj točno te skrbi na nosu. z veseljem pomagam, če se le da.
Anita
razširjene pore na ličnicah ima veliko ljudi, zato se zaradi njih ne sekiram. skrbi me pa, da bi se mi stanje začelo slabšati ( baje, da gre to z ogrci z leti le še na slabše, je res? ) in bi s časoma imela brazgotinast nos. velikokrat se mi po stiskanju (ne vedno), še kar nekaj dni pore ne zaprejo, ko pa se loj spet nabere…je potrebno ponovno čiščenje. začaran krog torej!
uživam tudi diane 35, se izogibam kavi, začinjeni hrani, alkoholu…problem pa ostaja.
opazila sem tudi, da se mi poleti na morju koža 90% izboljša. morda veste kaj je tisti faktor? sončim se tudi doma, pa ni istega efekta, tako da je verjetno kombinacija morja in vročega sonca.
Živjo!
Kombinacija sonca in elementov, ki se nahajajo v morju je za marsikatero kožo dobrodejna. Lahko se za nego obraza poslužuješ preparatov, ki so bazirani na morskih elementih (Phytomer, Thalgo – to kozmetiko prodajamo tudi pri nas). Za več informacij smo na voljo tudi preko interneta (www.savna.com ali ta forum).
LP Anita
Forum je zaprt za komentiranje.