mastna koza
Pupa, mastno kožo lahko popivnaš z robčki za matiranje, od Manhattana so najcenejši (50 kosov stane okoli 700-800 sit), pa meni osebno zelo v redu. Vsebujejo en tak fin brezbarven puder, ki kožo matira za dalj časa. Lahko pa popivnaš tudi kar z navadnimi pipirnatimi robčki. Kar se tiče krem pa uporabljaj kakšne lahke emulzije (npr.: Vichy thermal S mat). LP
Mene tudi zanima kakšne kreme je treba uporabljati pri mastni in mozoljasti koži. Moja 13-letna hčerka ima namreč mastno kožo (še posebej na T-coni) in zanima me če katera ve kakšne izdelke naj uporablja da bi ustrezno negovala svojo kožo. Preizkusila je že nekaj krem vendar so bile večinoma neuporabne. Omenili so mi kolekcijo Green line in Mannhatan. Če kateran ve odgovor naj prosim napiše.
lp sončka
Tudi sama se bojujem z maščobo na obrazu, zadnje čase bolj uspešno. Pomagale so mi KT diane 35, vendar sem jih morala nehati jemati. In potem mi je priznana dermatologinja svetovala naj ne uporabljam mila za obraz, četudi imam tako zelo mastno kožo, ampak si obraz umijem s toplo, skoraj vročo vodo in zbrišem z brisačko. In res je od takrat bolje.
Glede krem pa tako, slabe izkušnje sem imela z vsemi kremami, ki vsebujejo benzojsko ali salicilno kislino. So preveč agresivne in koža se mi je še bolj mastila, čeprav naj bi te kreme izsuševale. Najbolj so mi pomagale naravne lekarniške kreme brez konzervansov, zelo pa sem bila zadovoljna tudi z annemarie boerlind young beauty, je malo dražja, ampak ne vsebuje zgoraj navedenih agresivnih kemikalij. Mislim, da so dobre vse kreme, ki ne vsebujejo teh kislin.
lp
anja
Pozdravljene!
Pridružujem se Anji, ki pravi, da se ji je koža izboljšala po prenehanju uporabe agresivnih kozmet. sredstev. Tudi jaz imam masten / mešan tip kože in sem na obraz dala vse mogoče proizvode, ki so namenjeni izključino problematični koži. Ko sem te izdelke nehala uporabljati, se je koža čudežno izboljšala. Tako sedaj uporabljam čistilna sredstva (gele za umivanje in tonike) brez alkohola ter “normalne” vlažilne kreme.
Pred petimi leti sem imela grozne težave z mastno kožo polno drobnih mozoljčkov. Svetila sem se res, kot da bi me nekdo z oljem namazal po obrazu! Šla sem k dermatologu, ki me je hotel nafilat s tabletami, ker pa imam visok pritisk in hormonskih tablet ne smem jemat, sem se odločila, da jih pač ne bom. Potem sem v neki španski reviji zasledila reklamo za kozmetiko Biotherm. Šla sem v prvo drogerijo in si kupila gel za umivanje obraza, tonik in kremo (vse v modri embalaži). Težave so izginile, koža se mi je izboljašala v roku pol leta in danes imam samo občasno težave, kadar sem npr. pod stresom ali kadar eksperimentiram s kakšno novo kozmetiko. Ko grem nazaj na Biotherm je spet v redu. Poskusite, mogoče bo tudi vam pomagalo.
lp.
Forum je zaprt za komentiranje.