Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kako deluje samoporjavitvena krema?

kako deluje samoporjavitvena krema?

Ne vem koga naj vprasam, pa bom poskusila tukaj. Kot ze pise v naslovu me zanima kaksne sestavine vsebuje ta krema, da potem koza reagira in porjavi? Ali je to res tako neskodljivo kot to prikazujejo mediji? Bolj zdravo za kozo kot soncenje to ze verjamem pa vendar. Ce kdo pozna delovanje teh krem naj prosim potesi mojo radovednost. Hvala!

Glede porjavitvenih krem sem pred časom brala intervju z dermatologom dr. Bartenjevim. Ta pravi, da samopoorjavitvene kreme delujejo le površinsko na kožo oz. v kožo ne prodrejo globinsko, zaradi česar je to najmanj nevarna oblika porjavitve. Kaj več o delovanju teh krem pa ti ne bi znala povedat.

Pred kakim letom in pol sem (ne vem več kje) prebrala, da tovrstne kreme vsebujejo kemikalijo, ki podobno, kot sončni ultravioletni žarki ožgejo povrhnjico, zaradi česar se pod njo tvori melanin, da zaščiti globlje plasti kože.

Živjo,
delujejo v grobem na način, kot ga je opisala Bralka, so pa popolnoma nenevarne, ker vplivajo samo na najbolj zgornjo plast povrhnjice, ki se tudi v parih dneh “olupi”. Obstaja več različnih učinkovin, ki pa delujejo podobno in “sprovocirajo” povrhnjico k proizvodnji pigmenta,
lp,
katarina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close