kemicno ravnanje las
L’oreal ima letos nov preparat za ravnanje las, zal ga jaz ne uporabljam.Moraš pa vedeti, da je tudi pri trajnem ravnanju potrebno fenanje in likanje. Samo da je mogoče lažje, lasje pa sami od sebe ne bodo stali kot bi bili naravno ravni.Nekateri že uporabljajo ta preparat, pozanimaj se kdo v lj.
lp alenka
Tudi jaz sem ena tistih, ki nisem zadovoljna z svojimi skodranimi lasmi.
Imam naravno skodrane, malo daljše lase in sploh ni govora, da bi jih posušila na zraku, saj izgledam kot ovčka. Lase imam goste, vendar zelo suhe in tanke. Na vlažnem ozračju se mi vedno skodrajo. Naj povem, da si jih barvam že kar nekaj let – blond.
Pred nekaj leti mi je moja (takratna)frizerka ponudila, da mi jih z preparatom za trajno lepo zgladi. Teden dni pred tem mi jih je pobarvala.
Ker nisem vedela, kako to zgleda, mi je razložila, da preparat namaže na lase in namesto, da navije navijalke, jih ravno počeše in pusti preparat delovati. O.K. Takoj sem bila zato. Vse super do prvega mojega pranja,
potem pa joj, jokanje in kaj vse še zraven. Kakor sem prijela moker las,
tako mi je stal. Nikakor in nikakor se ni dalo oblikovati – kakor koruzno listje. Ni mi preostalo drugega kakor da si nekako vse to omilim kar z domačimi preparati ( kamilični čaj, rumenjak, olivno olje…) Mož me je zafrkaval, da si kuham kosilo na glavi. To je bila zame velika šola, zato z kemičnimi preparati nikoli več.
Danes uporabljam za ravnanje likalnik – ravnokar sem nabavila res kvalitetnega – porcelanastega, ki se takoj segreje. (15.ooo SIT) Samo malo potegnem preko las, pa so ravni kar drži kar nekaj dni, ne da bi se mi takoj skodrali.
Alena, žal mi je, da se ti je to zgodilo. Tudi sama imam tak las kot ti, le da ne barvam na blond, ampak rdeče do črno, kakor me pač prime.
Kot je že ga Alenka povedala, da je prav temu problemu namenjen POSEBEN nov Lorealov preparat. Tisti za trajno, ni temu namenjen.
Moja prijateljica ga v svojem salonu tudi uporablja in mi je razložila kako in kaj. Res je to preparat ki deluje podobno kot tisti za kodranje, vendar podobno, da poudarim. Stranke so menda zadovoljne, vendar je treba računati, da se tudi tu pojavi narastek, ko je las spet skodran in da je treba ponoviti postopek, vendar nikakor ne prej kot po najmanj treh mesecih. Poleg tega las še vedno ni popolnoma raven in je treba lase kljub temu pravilno sušiti. Ostaja pa raven več dni, oziroma do pranja. In še nekaj je pomembno: NIKAKOR se ne sme uporabljati na laseh, ki so bili predhodno barvani ali beljeni s hidrogenom, višjim od 6%. To ti verjetno pove, zakaj slama na tvoji glavi.
Likalnik je čisto ok, vendar je treba paziti na kvaliteto. Dobri stanejo okoli 20.000, p atudi potrebna je vaja za rokovanje.
Naj izdam še telefonsko številko prijateljice. To je Nataša (frizerski salon N), Florjan, Šoštanj 03 891 14 20.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.