Ti nadležni mozolji in ogrci!
Pozdravljena Nada!
Najprej bi vas rada pohvalila, ker že toliko časa pomagate vsam nam s svojimi izčrpnimi odgovori na razna vprašanja. Res se mi zdi da se zelo potrudite.
Moj problem sem vam že enkrat opisala in ste mi tudi nato poslali nekaj testerjev. Vendar je stanje moje kože še vedno skorajda enako: ogrci se vedno znova pojavljajo, poleg tega pa si tudi ne morem pomagati da ne bi iztisnila vse zrele (in na žalost dostikrat tudi nezrele) mozolje. Vse skupaj mi počasi že preseda, ker sem stara že 20,5 let in sem upala da bo po 20.letu bolje – pa nič! Tudi ko sem na morju izpostavljena soncu ni nič bolje, medtem ko veliko ljudi pravi, da se jim poleti pod vplivom sonca in morja koža zelo popravi. Moram povedati da moja koža ni polna kakih velikih turov ali kaj podobnega ampak gre večinoma za manjše mozoljčke in ogrce, sem pa tja pa tudi za kakšen večji mozolj. Kljub temu pa je teh manjših mozoljčkov kar precej in res ne vem več kako jih odpraviti. Zdi se mi že, da vse punce slej ko prej ugotovijo kaj jim ustreza, le jaz še nisem našla nobene rešitve.
Kožo si vsak večer najprej očistim z Vichyjevim gelom za normalno do mešano kožo, nato iztisnem kar se mi čez dan nabere mozoljčkov, nato vedno vsakega posebej razkužim z alkoholom, še preden pa jih postiskam si temeljito umijem roke in nohta s katerima iztisnem razkužim z alkoholom. Nato z robčom toliko časa pivnam mozoljčke dokler se ne ustavi kri. Potem nanesem tonik (tudi Vichy). Potem sem seveda vsa rdeča! Zjutraj spet umijem obraz z gelom, ker se mi T cona čez noč precej zmasti, tako da ostranim maščobo, sledi tonik, nato pa nanesem še Vichyjevo kremo Thermal S mat. Na koncu le še nanesem puder (Maxfactor Facefinity), ki pa ga uporabljam le kot korektor (imam precej svetel odtenek), ker zelo dobro prekriva in se mi zdi da ga lepše razmažem kot korektor.
Ne vem kaj delam narobe. Vem da ne bi smela toliko iztiskati mozoljev, ampak temu se res ne morem upreti, zato si želim preprečiti njihov nastanek. Kar se tiče genetske pogojenosti mozoljev lahko povem, da mami ni nikoli imela mozoljev (le pred menstruacijo kakega), ati pa jih je imel, vendar se je dokaj nezdravo prehranjeval (precej maščobe…).
Sama se precej zdravo prehranjujem pa tudi negujem svojo kožo. V kratkem imam namen tudi obiskati kozmetičarko, čeprav se mi je do sedaj zdelo, da mi obisk pri njej ni dosti koristil, ker so se mi ogrci zelo kmalu začeli spet pojavljati pa tudi drugi mozoljčki. Ali mislite, da bi morala bolj redno uporabljati piling (zaradi ogrcev)? Mislim da mi je zelo ustrezal od Christiana Bretona Extra help (za mešano kožo), vi ste mi poslali vzorček in se tudi že nekaj časa odločam da bi ga kupila. Ne smem ga pa prepogosto uporabljati, kajne?
Moja koža je torej mešana, T-cona kar naprej mastna, lica pa normalna, pozimi pa tudi malo suha. Mozoljčki se pa pojavijo po celem obrazu, tudi po vratu in dekolteju. Največji problem se mi zdi mastnost T- cone, tam imam tudi največ mozoljčkov. Kako bi preprečila nastajanje toliko maščobe na tem predelu obraza?
Upam da nisem bila zelo dolga (čeprav se mi zdi da sem se kar preveč razpisala), ampak želela sem vam kar najbolj podrobno opisati vse skupaj.
Hvala za kakršnokoli pomoč!
Pia
Alja!
Dejstvo je, da prenehate “operirati” svoje mozolje in ogrce. Sicer iz izkušenj vem, da je to težko, kajti težko je stati pred ogledalom in gledati mozolje.
Žal pa si s stisknjem naredimo več škode kot koristi. Z nohti si poškodujete povrhnjico, s stiskanjem pa lahko povzročite vnetje lojnic in nastanek novih mozoljev. Tako se vrtite v začaranem krogu. Vedno nastajajo novi mozolji, s stiskanjem pa povzročite brazgotine na obrazu, ki lahko na soncu potemnijo in se jih boste težko znabila.
Svetujem vam, da obiščete kozmetični salon, kjer vam bodo ogrce profesionalno očistili. Sicer ne pričakujte, da se bo stanje po prvi negi izboljšalo. Nego je potrebno nekajkrat ponoviti.
Tudi sama imam probleme z mozolji, ki so posledica hormonskih sprememb.
Zadnjič sem bila v lekarni in sem si kupila tekočino proti mozoljem, ki jo izdelujejo lekarniški laboratoriji. Je zelo močen tonik, ki izsuši mozolje in vsebuje alkohol. Tonik mi izsuši mozolje, vendar vam svetujem, da ga uporabite le enkrat na teden, kajti vsebuje veliko alkohola in lahko vam izsuši povrhnjico.
Tonik se nanaša lokalno na mozolje.
Poskusite.
Hvala za pohvale:)
Lp Nada
Forum je zaprt za komentiranje.