Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style v vsaki pori ogrc

v vsaki pori ogrc

prosim za pomoč. pri 33 letih imam še vedno grozno kožo. v vsaki pori je ogrc. (80% obraza: nos, brada, čela, ličnice). z leti se je sicer zmanjšalo številno navadnih mozoljev, pojavijo se samo še tu in tam, je pa zato ogrcev čisto črno. parkrat na leto sicer obiščem kozmetičarko, pa je že naslednji dan isto stanje. sploh ne vem kako se jih naj znebim, stiskanje ne pomaga, prav tako tudi kreme proti ogrcem ne (probala od eucerin, ..) – vsaj jaz še nisem naletetela na tako, ki bi pomagala. seveda je koža mastna, ampak ne bi rekla tako, da bi se kar svetila. je taka siva, nesveža, groba… povrh pa imam še veliko materinih znamenj.
ne vem ali je to odvisno od prehrane, hormonov, dednost, …
prosim, da mi pomagate z nasvetom kako se znebiti ogrcev dolgoročno in s tem zmanjšati pore, saj sem doma daleč od ljubljane, kjer nimam možnosti izbire kozmetičnih salonov in pogostega obiskovanja.

hvala za odgovor.

Zelo pomembno je osnovno čiščenje take kože. Priporočam uprabo čistilnega mleka in tonika za kombinirano oz. mastno kožo, ki je brez alkohola. Preden začneš z uporabo le-teh, pojdi h kozmetičarki na čiščenje kože in po preparate (mleko, tonik in krema), saj boš čisto kožo lažje negovala naprej. S pravilno nego in rednim čiščenjem kože bodo rezultati kmalu vidni.

jaz pa kljub redni negi, maskam 2x na teden ne dosežen nobenega rezultata glede ogrc. kaj pa v takem primeru?

jaz sem imela podoben problem…rešila me je kozmetičarka, ki mi je obraz očistila s kislino. Vem, da se grozno sliši, vendar mi je ta kislinski peeling stanjšal zadebeljeno povrhnjico in koža je zdaj super. velja poskusiti!

Kislinski pilingi res pomagajo, vendar se zaradi občutljivosti na UV žarke ta postopek ne dela poleti in pozimi. Priporočam ga spomladi in pozno jeseni.

zdravo!
pa je imel ta kislinski piling kakšne stranske učinke? velikokrat berem o tem – eni priporočajo, drugi spet ne… prav tako glede glajenja brazgotin po aknah.
smem vprašat, kje si ta peeling delala in ali se je koža zelo stanjšala?
hvala in uživaj v lepi koži!

vprašanje: ali kislinski piling odpravi videz razširjenih por?

imam namreč močno razširjene pore, že kar luknjasto kožo po ličnicah, delno tudi po bradi in čelu. samo čiščenje ni učinkovito, pa tudi sama nisem več pubertetnica, tako, da očitno z leti problem ostane oz. se še raje poslabša.

hvala za odgovor!

Ker kislinski peeling deluje globinsko pomeni, da tudi vidne pore zmanjša. Ne smeš pričakovati, da jih po končani terapiji ne bo več. Zmanjšale se ti bodo do te mere, da bodo bolj plitke in zato tudi manj opazne.

V takem primeru je možno, da nimaš dobrih oz. primernih čistil in kreme (moje mnenje, ki se velikokrat pokaže za pravilnega).

baje se lahko ta kislinski peeling kupi tudi za domačo uporabo. steklenička naj bi bla dokaj draga, problem pa je, da je kolegici stanjšal kožo na bradi. stanje se je s časom (k sreči) normaliziralo, je pa imela takrat hude odrgnine na bradi (ko se je poljubljala s svojim fantom, koža pa je bila preobčutljiva).

verjetno je bolje prepustiti delo kozmetičarki. je tudi tam tvegano? sama sem že imela peroralni dermatitis, pa me zanima, če bi bil postopek primeren zame.

sem upoštevala vaš nasvet in obiskala kozmetičarko, ki mi je dala za nego neke svoje preparate in naredila nego. sicer še ni dolgo tega, vendar menim, da imam še bolj mastno kožo po teh kremah. bi prosila za vaše mnenje, katera kozmetika je primerna za moj tip kože (razširjene pore v predelu nosa, brade, čela in deloma ličnic) in kot je na vrhu opisano.
hvala za odgovor

Poskusi Decleorjevo kremo Hydra mat regulatrice, ki je primerna za ta del kože, ki si mi ga opisala. Za lica, ki so verjetno suha, pa uporabi Hydra floral emulzijo.

Kislinski peeling se za domačo uporabo ne daje. To je domena zdravnikov pri pacientih, ki imajo resne probleme s kožo in domena kozmetičark, ki pomagajo k lepši strukturi kože. Ker so to kisline, se z njimi ni za igrati.

Tudi jaz imam takšno kožo, ampak zadevo uspešno rešujem na tak način:

Kožo si čistim s čistilnim gelom in ne mlekom, ter ustreznim tonikom, enkrat na teden si obraz zmehčam nad vročo paro kamiličnega čaja in previdno stisnem čimveč por. Nato dam gor še pomirjevalno masko. In se je sčasoma izboljšalo.
Tudi peeling uporabljam enkrat na teden.

V glavnem moraš paziti, da se ti koža ne zapaca in odebeli povrhnjica.

Namesto krem pa uporabljam gele, ki matirajo. Preizkusi, kateri proizvajalec ti bo v redu.

Kozmetičarka je v redu, ampak ne moreš tja hoditi nenehno, se ne splača. Bodi tudi previdna pri raznih super vlažilnih kremah, tudi te meni povzročajo ogrce in drobne mozoljčke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close