Krema za obraz !!
Koža, ki je opisana, je verjetno na licih suha, T predel (nos, brada in čelo) pa
masten.
Za negovanje take kože priporočam čistilno mleko in brezalkoholni tonik. Pri 27. letih je potrebno negovati tudi predel okrog oči, torej krema za okrog oči ni nepomembna. Hidratantna krema za obraz bi bila verjetno dovolj, lahko pa primanjkuje vlage na predelu lic, zato se na tem predelu obraza koža neguje z negovalnimi, vendar ne ant-age, kremami. 1× tedensko se uporablja še hidratantna maska, ki naredi kožo gladko in mehko.
Priporočam linijo Decleor, Thalgo ali Phytomer. V povprečju stanejo kolekcije okrog 25.000,00 SIT.
Ker je to kar veliko denarja svetujem obisk pri kozmetičarki, kjer na podlagi stanja kože svetujemo ustrezno linijo in damo vzorce krem. V primeru, da vzorci ne odgovarjajo, damo nove.
Lep pozdrav!
Živjo,
preizkusila sem že vse možno (Chanel, Guerlain, Synergie, Oil of Olaz, Eve Lom,…) in na kocu pristala pri Lushevih kremah za obraz. Trenutno uporabljam Skins Shangri-la, ki je super (jaz imam bolj suho kožo), primeren bi bil najbrž tudi Afterlife. Najbolje, da se oglasiš v trgovini (če si iz LJ), kjer imajo testerje in malo preskusiš. Jaz imam praktično vse njihove kreme, ker so res super, pretežno naravne sestavine (res taka lista sestavin, da bi jo lahko pojedla), zelo dolgo trajajo (malo porabiš) in sem z njimi zelo zadovoljna. Lahko si pogledaš na http://www.lush.co.uk (predstavitev, cene so tudi zelo podobne našim). LP
Uporabljam Lekovo kremo Green line, ki stane 1.100,00 sit. 24h hidrantantna za suho kožo že eno leto ( pri doziranju kreme pa ne šparam ponavadi jo nanesem na debelo in vsak večer nežno zmasiram, medtem ko jo vtiram v kožo ) Ponavadi sem imela zelo suho in očutljivo kožo, ta krema mi je naredila kožo normalno in zelo lepo, svežo na pogled ( kožo na obrazu imam zelo napeto in brez gubic stara sem 30 izgledam pa 23 – vsaj tako pravijo drugi!). Poleg tega pa popijem veliko vode. Uporabljam tudi doma narejene maske iz sadja,meda,kisle smetane…..ali pa hitro afroditino masko iz limone, če ni časa!
Zelo sem hvaležna Leku, ki je ustvaril popolno kremo za mojo kožo! Je pa res, da je vsaka koža drugačna in jaz sem iskala kar nekaj časa in denarja, da sem našla TA pravo kremo!
Živjo,
na vago se kupijo nekateri njihovi drugi izdelki (kopeli, maske, mila), te kreme so pa v črnih lončkih, večinoma po 50 ml. Cena za Skins Shangri-la je nekaj čez 7000 sit za lonček (je pa to njihova absolutno najdražja stvar, cena naj bi bila tolikšna zaradi bolj redkih in dražjih sestavin). Namenjena je za zrelo kožo (jaz jih imam 27 in tu in tam kako gubo), ampak meni super odgovarja. Malo neugodno je, da pri nas nočejo dajati testerjev od krem (je pa res, da imaš en tester običajno za 14 dni za vsakodnevno uporabo, ker se teh kremic res zelo malo porabi), lahko se pa v trgovini namažeš, če želiš, s testerjem, pa boš videla, kako ti odgovarja. Afterlife stane nekaj čez 5000 sit (tudi zelo priporočam, čeprav naj bi bila namenjena nočni negi (od česarkoli že) utrujene kože, zelo vlažilna, diši po Diorjevem Hypnotic Poison). Morda bi ti ustrezala tudi Imperialis (ca 3000 sit), namenjena mešani koži, jo tudi opisujejo kot zelo primerno za kožo okrog 30, ampak meni osebno smrdi. Najbolje je, če greš kdaj do trgovine, se malo namažeš, pa boš videla, katera ti odgovarja. Pri meni in Shangri-li je bilo tako, da sem še protestirala na lush forumu, da sem še zjutraj vsa mastna, če se zvečer (skromno) namažem, pa so mi svetovali, da naj se namažem takoj po tem, ko se umijem, ali po toniku, pa res s čisto majhno količino kreme in zdaj sploh nikamor ne grem brez nje. LP
Forum je zaprt za komentiranje.