Čevlji
Na zimskih razprodajah sem si kupila dva para ( isti samo druge barve) čevljev za pomlad, zdaj ko sem jih začela nositi pa sem ugotovila da oboji puščajo barvo. Obute imam na mrežaste nogavice ali na navadne najlonke in ko jih sezujem imam noge tako črne kot da sem ravnokar iz rudnika prišla. V glavnem nagravžno, pa še dol gre barva tako težko in jo moram drgnit kot norc. Še sreča da nisem šla nikamor na obisk ker bi mislili da sem navadna umazanka. A mogoče katera ve kaj naj naredim da bi preprečila puščanje barva ali nekako odpravila al pa vsaj malo omilila. Drugač jih itak lahko samo v smeti zabrišem. Če je katera že slišala za kakšno varianto naj mi jo prosim pove!
Najlepša hvala že vnaprej in lep pozdrav…
Seveda lahko reklamiras ze nosene cevlje! Kako pa bi sicer ugotovila da ti puscajo barvo, ce jih ne bi nosila recimo eno popoldne, pa bi ti noga mal zasvicala in bi se zaradi tega nogavice obarvale! Kar nesi jih nazaj v trgovino, morajo ti jih nazaj vzeti. Vem, ker je imel moj fant isti problem, samo na zalost ni spravil racuna da bi jih reklamiral, drugac so pa v trgovini rekli da ce ima racun da jih lahko nazaj prnese.
Živjo,
čevlje lahko mirno reklamiraš, tudi če si jih že nosila, če gre za napako v izdelavi, materialu etc., kamor puščanje barve nedvomno spada. Iz kakšnega usnja pa so čevlji? Če so semiš ali nubuk, to puščanje barve navadno mine s časom, je pa vprašanje, če se ti da čakat, sploh, če imaš take sitnosti. LP
Pozdravljene!
Sem nesla čevlje nazaj in so mi rekli da jih ne morejo reklamirati, ker je bila cena že itak znižana, blaga s popustom pa ne reklamirajo!
Zdej jih lahko nosim samo na debele črne štumfe ( kar seveda izgleda grozno), lak za lase pa tudi ne pomaga, zdej bom probala še vložek za čevlje!
Hvala vsem za nasvete in pomoč, aja čevlji so bili pa kupljeni v MASS-u tako da bodite previdne kaj kupujete da se ne boste tako zaj…….. kot jaz!
Lep pozdravček vsem….
Manja!
Če si kupila čevlje z napako in jih plačala po nižji ceni zaradi napake, bi morala biti ta napaka jasno označena in logično, da te napake ne bi mogla reklamirati. Če pa si kupila čevlje na sezonski razprodaji, so ti reklamacijo zavrnili neupravičeno.
Če se ti še ljubi: pokliči na tržno inšpekcijo ali pa vsaj na urad za varstvo potrošnikov, kjer ti bodo svetovali kako in kaj.
Priporočljivo je tudi kdaj prebrati zakon o varstvu potrošnikov in ob morebitnih reklamacijah prodajalcem ‘citirati’ kak člen. Tako hitro ugotovijo, da z vami ne gre češenj zobati. Sicer se seveda zanašajo na kupčevo nevednost in ga lepo prinašajo okoli.
lp
Živjo, Zelenka ima prav, jaz bi šla še enkrat nazaj, hotela govorit z nadrejenimi, pa jim povedala, kar jim gre. Sicer pa na tržno inšpekcijo, pa v kako Ono. To bi jim tudi povedala, se mi zdi, da bi se omehčali. Ena moja znanka je že nekajkrat nesla čevlje nazaj, ker se ji je zdelo, da jih je prehitro ponosila, da niso dovolj trpežni, in so ji jih vedno zamenjali (za enake ali druge, kakor je hotela, in to v Massu). LP in srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.