Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lefkas – izkušnje

Lefkas – izkušnje

Mene pa zanima Lefkas. Nekje sem brala da imajo res lepe plaže, pa me zanima če je že kdo bil tam, da mi svetuje kje naj letujemo na Lefkasu (mirna okolica, lepe plaže, čisto morje). V bistvu bi raje bivali v apartmaju, vendar če je hotel je tudi O.k. No hvala za vsakršno informacijo.

Lefkas je tako majhen otok, da je povsem vseneo, kje se nastaniš. Do tistih najlepših plaž se je tako ali tako potrebno peljati z avtom / skuterjem.

Poglejte apartmaje v Poros Beachu – mi smo bili tu sicer v kampu. Je pa res lepo… http://www.porosbeach.com.gr/en/home/index.html

Živjo,

Pred kratkim sva se vrnila z Lefkasa. Res čudovite plaže, morje! Lahko ti pošljem tut kako slikico.
Bivala sva v hotelu Santa Marina, ki je na hribu v vasici Agios Nikitas, na zahodni strani otoka. Tako da imaš do “ta lepih” plaž kar blizu (Kathisma, Kalamitsi, Pefkoulia, Milos).
Rentala sva skuter in v 13 dneh prefurala 700 km.
Res pa je, da če hočeš zvečer kaj oreng dogajanja, moraš v Lefkado ali pa Nidri in tudi na Kathismi se kaj dogaja.
Midva sva šla ponavadi zvečer še samo na kako šetnjo po Agios Nikitas, tako da nama je mirna lokacija kar ustrezala.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Drugače pa Lefkas priporočam.

lp,
G

Girl mene pa zanima kakšne so kaj cene za najem skuterja? Čez 14 dni greva na Lefkas-Agios Nikitas, pa me mal zanima…

Midva sva plačala za 125 ccm skuter, za 13 dni 150 €. Najela sma ga v Rent’a’car Buget, v Agios Nikitas. Zmenila pa sva se sama, brez agencije. V sezoni pa bo verjetno malo dražje.

Girl,kako je pa kaj z vetrom in valovi na Lefkasu?A mivkastih plaž je kaj na Lefkasu?

Večji valovi so bili 3 dni, od 14ih. Se pa je vseeno dalo v vodo, edino na Egremni so bili za moj okus enkrat preveliki. Pihalo je edino v Vassiliki, tam pa so itak v večini samo surfarji.
Kar se pa tiče mivke, takšne kot je recimo na Djerbi in podobnih destinacijah, ni. Na nekaterih plažah sicer je mivka, drugače pa prevladujejo drobni kamenčki. So pa tako “zlizani”, da lahko hodiš komot bos po njih. Je pa zaradi tega morje kristalno čisto.

lp,
G

Girl,mene pa zanima kako je v hotelu Santa Marina(hrana ,cistoca,hotel…)
mi gremo cez kaksen teden

oliva, zdaj je odvisno, kaj pričakuješ.

Sobe so velike, čiste, preprosto opremljene, vse imajo balkon. Vsak dan jih pospravljajo in menjujejo brisače.

Pri zajtrku je bila ena vrsta klobas in sira, jajca, jogurt, kosmiči, maslo, marmelada, med. Za pit pa kava, mleko, čaj, sok. Za večerjo pa 3 različni meniji (samopostrežno) in kar nekaj različnih solat. Meni je bilo vse okusno in nimam nobenih pripomb.
Je pa res, da ne smeš pričakovat take ponudbe kot v kakem AI hotelu v Turčiji, ker boš drugače razočarana.
V glavnem, nama je bilo zelo všeč in ziher se še vrnema tja. Sem ti kar malo fauš, da greš. Bi šla kar zraven. 🙂

lp,
G

Hej,

zanima me kje sta rentala skuter? A sta že prej rezervirala.. midva greva tudi v Agios Nikitas pa sm nekje zasledila, da sta tam samo dva ponudnika za skuterje in me je mal strah da ostaneva brez ://

Tudi v ful sezoni se ni bati, da ne dobiš skuterja. Osebno ne bi rental v A. Nikitas, ker je lahko dražje. Če nimaš koga, da te odpelje v mesto Lefkas, se vsedi na lokalca in najemi v mestu. Pa ne nasedaj na agencije, ki zahtevajo kot garancijo bianco ček. 14€/dan je bil pred dvemi leti v mesecu juniju in avgustu.

Ker nimam izpita za motor, sem dobil pripadajoče mi kubike in je bil čisto dovolj močan (vozila sva se 2 na njem), tudi za klance, ko prečkaš otok preko vršacev, ki so včasih tudi v oblakih. Po ravnem z lahkoto drvi okrog 80 km/h, po klancu navzdol pa preveč.

Je pa zanimiva razlika v temperaturi v hribih, na zahodni strani ali vzhodni strani otoka. Celo klima se razlikuje. Pa čeprav so razdalje med njimi minimalne.

Pozdravljeni
Mene pa zanima ali se lahko pride iz letalisca Lefkas Preveza do Agis Nikitas.
Zanima me tudi, ali so od Agis Nikitas avtobusi do vsaj nekaj lepih plaz?
Hvala, vsaka informacija bo dobrodosla.

Pozdravljeni
Mene pa zanima ali se lahko pride iz letalisca Lefkas Preveza do Agis Nikitas.
Zanima me tudi, ali so od Agis Nikitas avtobusi do vsaj nekaj lepih plaz?

Pozdravljeni
Mene pa zanima ali se lahko pride iz letalisca Lefkas Preveza do Agios Nikitas z busom – redna linija.
Zanima me tudi, ali so od Agios Nikitas avtobusi do vsaj nekaj lepih plaz?
Pa tudi katere ugodne app priporocate in kje za 2 odrasla in 2 otroka. V katerem kraju se splaca imeti namestitev?

Pozdravljeni
Mene pa zanima ali se lahko pride iz letalisca Lefkas Preveza do Agios Nikitas z busom – redna linija.
Pa tudi katere ugodne app priporocate in kje za 2 odrasla in 2 otroka. V katerem kraju se splaca imeti namestitev?

Pozdravljeni

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close