vzpon na Kamniško sedlo
Povabljena sem, da bi se z družbo povzpela na Kamniško sedlo. Skrbi me, ker nisem vajena hribov, pred leti sem bila na Kofcah, mi ni bil večji problem. Na Šmarno prisopiham normalno, skrbi me večurna hoja.
Alpinistične čevlje imam, palice tudi, a oboje nerabljeno 😉
Mislite, da bi zmogla ali naj ostanem lepo doma?
Zmogla boš. Insistiraj, da hodite počasi, pa bo.
Pa zgodaj vstani in se najej, zgodaj je treba iti, ker ko sonce pritisne …
Je res, da se vleče, gor je pa luštno. Pogled na slap Rinko, Logarsko dolino …., Grintovec, Brano, Ojstrico, Planjavo, Sukalnik….
Boš videla, ko boš gor, te bo zagrabilo, da se spustite čez Okrešelj do slapa in dol….mene je že.
Very important: Nekaj pred vrhom je levo od poti skrit studenček, tako, da ti gori ni treba nosit veliko tekočine …priporočam.
Pa prijeten oskrbnik, doma nekje iz Izole, nikoli ne komplicira …,
Priporočam tudi, da prenočite, se je le dobro spočiti in predvsem pazi na kolena, ko boste sestopali.
P.S. Lahko pa midva skupaj trenirava pohodništvo …. boš videla, da imamo Slovenci planinarjenje v genih…
Vesel oče
Jaz pa imam najbrž malo čudno vprašanje, samo vseeno, glede na to, da pravite, da je pot nezahtevna. Ali se mogoče lahko gre na Kamniško sedlo s športnimi copati? Moje Salomonke so namreč že prestare in niso več za v hribe, imam pa športne copate z bolj robustnim podplatom, ki mi sicer na sosednje hribčke dobro služijo. Vem, da hribček ni gora in da varnost pred vsemi, pa predvsem se priporočajo višji čevlji (ki meni sicer niso najboljši), ampak me zanima za to konkretno pot, če bi se lahko izvedla z navadnimi “adidaskami”, kot jim včasih rečemo:)
Hvala!
Lepo bo cel vikend, drgač pa še za ostale, ni pretežka pot sam čisto brez kondicije pa še vseeno ne it, to je še vedno 1900m 🙂 drgač hodijo družine z otroki gor, je pa bilo polno prejšnjo soboto, kolona ljudi do Kamniškega sedla, pol se jih mal razgubi, ker nekateri smo še šli na Brano ali na Planjavo, za tja pa ne priporočam vsakemu, da ne bodo spet imeli gorski reševalci delo.
no tko zgleda iz Brane 😀
https://ibb.co/Ctk2pVk
https://ibb.co/8xpgPrH
Pot kondicijsko ni lahka in če že Šmarna dela težave oz. že tja gor sopihaš, potem Kamniško sedlo ni primerno. Pa superge za tja gor tudi ne.
Če nisi sigurna pojdite rajši na Primoža ali Veliko planino.
P.S. Oznaka “lahka pot” pomeni, da je pot tehnično nezahtevna -t.j. ni plezalnih delov – o kondicijski zahtevnosti te oznake ne povedo nič.
Forum je zaprt za komentiranje.