Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Strma pot na Nanos in čevlji

Strma pot na Nanos in čevlji

Ali se da po strmejši poti na Nanos iti tudi v športnih copatih? So malo boljši copati s solidnim oprijemom. Sprašujem zato da ne nabavljamo na brzino pohodniških čevljev. V kolikor pot ni primerna za takšno obutev, bi šli seveda po položnejši poti.
Za strmejšo sem namreč gledala, da je vmes tudi nekaj plezanja po skalah, zato sprašujem.

Lep pozdrav

Nekateri odseki na tej poti precej drsijo ( poležana trava) , tudi skale so ponekod.
Če so visoki copati čez gležnje, potem mogoče. Drugače pa pohodne superge – niso tako drage, kot recimo gojzarji.

Čehi po takem hodijo v japonkah, jaz pa le v gojzarjih oz. gorniških čevljih. Je precej bolj varno in prece bolj trden korak.

jaz se dobro počutim samo v visokih pohodniških čevljih. Bolj udobni so mi nizki, ali trail superge…..ampak pri povratku navzdol nimam nobenega občutka stabilnosti….tako da vedno visoke pohodniške čevlje…
Sem pa tisti tip pohodnika, ki se spravi 5-10x na leto na kakšne lažje hribčke…..nanos, slavnik, snežnik in podobno….

Da se tudi bos, ampak zakaj bi tvegal poškodbe? Za tak teren je visok čevelj z dobrim oprijemom najboljša izbira, jaz drugega od poškodbe gležnja na “lahki” turi ne nosim več.

Hvala vsem za koristne nasvete, bomo nabavili pohodne čevlje potem.

Hvala vsem za koristne nasvete, bomo nabavili pohodne čevlje potem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close