Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj bi Slovenec šel na Bled več kot 1x v življenju?

Zakaj bi Slovenec šel na Bled več kot 1x v življenju?

Župan Bleda pravi, da ne bodo znižali cen, bo pa več ponudbe in neke kupončke bodo talal. Jaz res ne vem kaj vidite tam, umazano jezero, stara infrastruktura, vsako leto isto in navite cene do amena.

Ok razumem, kot Slovenec greš enkrat pogledat, ampak, da bi hodil tja večkrat na izlete? Imamo v Sloveniji nešteto lepših krajev (veliko jih Slovenci niti ne poznajo). In ti kraji so praktično brezplačni, razen prevoz seveda.

Pred časom nas župan ni hotel tam, ker naj bi bila gneča in imajo prednost tujci. Sedaj, ko jih je karma udarila, pa nas spet hočejo? Jaz že zaradi te izjave ne grem nikoli več na Bled.
[attachment=0]bled.jpg[/attachment]

Se strinjam
Bila sem veckrat, pa so mi v spominu ostale le zasoljene cene na vsakem koraku . Bled je zame kot Postonjska jama. Dosti je , ce si jo videl enkrat.

za slovenca je 1x več kot dovolj isto kot postojnska jama

Čemu, saj nismo zaželeni?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

tisti ki tukaj najbolj drkate kako v življenju ne boste več šli keR niste zaželjeni, takisti boste prdeli tam okrog največkrat!

hb, da bo monovcev na Bledu čim manj. Niso videti dobra družba.
Sicer pa se da na Bledu v glavni sezoni parkirat za 5 evrov cel dan, narediš nekaj korakov in lahko cel dan športaš na blejski rivieri. Če pa greš na Bled samo štrik potegnit in kofetkat v Prešernovo vilo, pa verjamem, da je enkrat dovolj drago za večino:)

Če ne bodo znižal cen pol naj pa kr jamrajo da ni ljudi, tujcev letos ne bo veliko. Nismo neumni da bomo tolk plačeval kot tujci

Pred leti sem rada hodila na Bled, zdaj pa me že dolgo ne vleče. Gneča in previsoke cene za kvaliteto, ki jo nudijo. Ne vem, kako je zdaj, a meni marsikakšen objekt (predvsem kopališča) deluje zastarelo. 5 EUR za star lesen ležalnik v gneči ob zanikrnem lokalu? Za ta denar sem isto leto v Grčiji dobila oblazinjen ležalnik z mizico in marelo, ki mi ga je prinesel prijazen fant in še povprašal, če kaj rabim. Pa je to le en primer. Radi smo jedli v Vili Prešeren, a se je čez čas tudi pokvarila. Pohvalila bi pa velnes Živa. Kraj je res lep, a v Sloveniji imaš tudi lepše in prijaznejše.

Tam rad kolesarim po skritih kotičkih v bližini ali pa grem plavat ali veslat – a vse to je Bled samo kot občina, ne natančna lokacija ob jezeru. V kraju Bled je daleč preveč gneče.

Se pa najde precej simpatičnih tihih kotičkov kjer si sam, pa še lepo je. V vaseh v bližini se da tudi po čisto normalnih cenah kaj pojesti ali spiti.

Jaz grem poleti večkrat na Bled – sem iz Gorenjske 🙂 Ni nujno, da je izkušnja Bleda draga – jaz grem poleti tja plavat. Obstajajo parkirišča, ki so celo brezplačna (no, ja ponavadi so zasedena). Torej parkiram, plavam do otočka – na poti do tja ni nobene gužve, plavam nazaj, še malo berem na sončku in se mogoče sprehodim do sladoleda. To je to. Če slučajno dobim brezplačni parking, so moji stroški manj kot 5 eur.

S svojo družino gremo velikokrat na bled. Ne hodimo tja na pijače, ker so res predragi, isto tudi jemo nikoli ne. Preden gremo za par uric, opravimo veliko potrebo po nujni poti. Samo enkrat sem šel tam na javni WC (zraven betonskih tribun), in ko sem videl vse WC školjke poscane naokoli in polne dreka notri, me je minilo! Klical sem neko številko s tistega avtomata, kjer dajejo žeton notri, da lahko prideš v wc, da bi jih okaral, da pobirajo denar, čistijo pa ne, ampak številka ni obstajala.

Tako, da od takrat hodimo tja s svojo hrano in pijačo. Vsakič gremo okoli Bleda, na Grad pridemo zastonj, ker tisti, ki karte preglejuje, je od žene bratranec. Kakor koli, 10 eur za grad je ogromno predrago.

Bled je res predrag. Če nisi v njegovi bližini doma, se ga je dobro samo izogniti. Da bi iz drugega konca države hodil na bled, ni šans. Mi imamo to srečo, da smo samo 8km stran od bleda doma.

Jaz grem pa raje nekam, kjer si lahko privoščim kavo spit brez slabe vesti, kot da bi se cel dan samo trudila izognit stroškom parkinga in stranišča.

To velja na splošno, pri Bledu konkretno pa preprosto ne razumem, kaj ljudje tam vidijo. Športanje na rivieri? Mora bit pa res strašno fajn tam laufat/rolat/karkoli v procesiji sprehajalcev. Plavanje na otok? V neposredni bližini so mnogo čistejša, prijetnejša in manj natrpana kopališča. Je pa res, da nimajo otočka sredi jezera, gori pa cerkvice.

To je pač turistična destinacija, greš, vidiš, narediš selfi s pletno, za celodnevni izlet pa že nisem več prepričana, če imajo dovolj materiala.

Za tiste, ki niso pripravljeni plačati izleta, Bled nikoli ni in nikoli ne bo prišel v poštev. Taki hodijo drugam, pač vsakemu svoje.
Jaz sem iz Ljubljane in letos bom šla večkrat na Bled, seveda če ne bo pretirane gneče. Parkirnino in višje cene pijače, kremšnit in hrane so mi samoumevne, če bi želela poceni kremšnito, bi ostala doma in jo šla kupit v trgovino.
Sicer pa nisem pristaš cenenih gostiln z ogromnimi pohanimi zrezki in goro krompirja zraven in v tej hrani ne vidim neke prednosti, še manj, da bi jo iskala na Bledu.

Jaz grem večkrat na Ojstrico in Osojnice – https://www.tomazgorec.si/ojstrica/. Tudi okoli jezera se je lepo sprehoditi,…
Nikoli pa ne zapravim niti evra, ker se mi zdijo cene popolnoma previsoke!

Tomaž Gorec http://www.tomazgorec.si http://www.zasluzek.org https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close