Ljudje hudo zavidajo Primorski in Gorenjski
Sploh ob teh koronaukrepih, ko ljubljanski periferci ne morejo na zahod, začnejo pljuvat na polno čez zahodne dežele. Zahod je vedno veljal za pionirja človeštva, družbe in nasploh smisla življenja. Nikoli še nisem slišal nekoga, da bo šel na vzhod haha.
Ob vikendih kolone vozil iz celine proti Krasu, obali, Posočju, goram, Gorenjski.
Dajmo si enkrat nalit čistega vina. Primorska in Gorenjska sta daleč najlepši pokrajini v Sloveniji in tudi na svetu. Primorska je slovenska California, tja kjer se gre iskat smisel življenja, na zahod. Odpirajo se vrata proti razvitemu zahodu. Noben ne bo šel na vzhod.
Gorenjska, Bled, Bohinj, Kranjska Gora, sami lepi kraji.
In potem ko slišiš te bedne zafrustrirane celince, kako pljuvajo po zahodu, jok brat, saj življenje v Ljubljani je čisto ok, ampak po 5 dneh betona se počutiš ujet in rabiš spet smisel življenja. Pa kako oni ne bodo več prišli na zahod, hahaha seveda da boste, pa močno boste fouš tako kot ste bili sedaj, pa pljuvali vse. Lepo ste se izdali.
Ko ga vprašaš pa o Ljubljani, pa se mu kar zasvetijo očke pa postane kot nek turistični vodnik ti začne nakladat o tistem dolgočasnem betonu.
Tudi jaz iz dolenjskega konca ampak Gorenjska je res lepa, Dolenjska ni nič posebnega, štajerska isto in prekmurje še manj.
[/quote]
kako smo si različni 🙂 jaz pa primorka, preseljena v okolico Lj. Pa mi je najljubši konec Prekmurje 🙂
Primorska mi je všeč, ampak samo konci okrog Gorice, obala me odbija. Na Gorenjsko in na Dolenjsko pa me niti ne vleče.
Ne zavidam ne enim, ne drugim. Če bi morala izbirat, bi izbrala Primorsko. Pa sploh ne le zaradi morja. Všeč nam je arhitektura, Kras nam je všeč, hrana. Gorenjska je lepa, ima hribe. Bled ni nič posebnega, Bohinj mi je veliko bolj všeč. Na Bled ne grem več od kar nam je bilo Slovencem svetovano , oz. kar rečeno, da poleti v sezoni na Bledu nismo zaželeni. Sedaj po tej koroni si nas bodo še kako želeli, da bi hodili na kremšnite za 6,5 E. Odpade ! Drugače pa gremo radi na izlet na Gorenjsko.
Mi smo doma iz severne primorske in nobenega v druzini ne vlece na morje. Bolj smo ljudje za hribe in grice, morje mogoce 1x na leto za en dan…toliko, da pogledas ce je voda se slana 🙂 Prav tako nas ne vlece v prekmurske ravnice.
Ljubljane pa res ne maramo, ce le lahko ne silimo tja. Za nakup dolocenih stvari imamo Gorico, je pa res da je v Ljubljani kar dobra izbira kar se tice solstva in tudi zdravstva.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]https://kraji.eu/PICTURES/obalno_notranjska/obala/portoroz/obala/IMG_1725_portoroz_metropol_resort_most_hoteli_big.jpg[/img]