mobilne hišice
iznalima,
Imamo tako mobilno hiško locirano v Dalmaciji, na otoku, v kampu.
Če odmisliš stroške bivanja, nakupa, ….je zadeva fenomenalna. Plačujemo pavšal za parcelo, elektriko, vodo, kanalizacijo, imamo pa toplo vodo, tuš, wc, vse v hiški. Mi je ne menjamo več za prikolico, pa smo kar dolgo kampirali v prikolici, ki ima svoj čar. A komfort, ki ga nudi hiška, je tisto, na kar smo se navadili.
Sem pa gledala cene na linku in moram reči, da so kar visoke, sem bila presenečena.
Odvisno, kaj človek želi. Če želi čar nošenja in pomivanja posode, sprehajanja do tušev in wc-ja, potem to ni zanj.
Če pa je v tem pogledu rad ‘komot’, pa naj le poskusi.
Sosedski odnosi in ostalo doživljanje kampa je pa v hiški popolnoma enako kot v prikolici.
Lep dan
brez hiško,
hiško smo kupili pri proizvajalcu, takrat vem, da je bilo to v Kanižarici (pri Črnomlju.). Za hiško se naroči poseben prevoz (ni ravno poceni), dostavili so jo v kamp, parcelo smo imeli že izbrano in pripravljeno, vse ostalo so uredili v kampu s svojimi delavci, parcele pa so predpripravljene za hiške (kanalizacija, odtoki, voda, elektrika).
V bistvu je bilo vse skupaj čisto ‘simpl’.
Mobilne hišice so tudi za pet-člansko družino. V njej je ena spalnica z zakonsko posteljo, druga soba pa ima ali dve ali pa tri postelje. V jedilnici pa je kot, ki se lahko raztegne v ležišče. Tako, da to ne bi bil problem.
Najeti pa ne vem, kje jo je najbolje. Odvisno kje je komu lepo. Midva sva bila v Premanturi. So lepe in čiste hišice samo cena je malo višja. Trikrat zapored pa sva bila še v Šimunih in nama je tam full lepo. Lepa plaža in urejen kamp.
Mogoče bo komu interisanten tale test mobilne hiške Polymobil Longa, ki sem ga pripravil v kampu Mareda: http://avto.over.net/clanek/video-polymobil-longa/
V povezavi tudi video.
Forum je zaprt za komentiranje.