Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam naslednje poletje na družinsko potovanje?

Kam naslednje poletje na družinsko potovanje?

Živjo.

Z možem sva se naveličala dopusta na Hrvaški, zato zdaj razmišljava, da bi naslednje poletje doživeli nekaj novega.
Najini otroci bodo takrat stari 1-4-7 let.

Nisva še potovala, nikoli še nisva letela z letalom. Mene zelo privlačijo avtodomi.
Hči bi rada videla Pariz, mož Švico, jaz Ameriko.:) V Ameriko ne gremo.

Kaj priporočate?
Naj bo primerno za družine.

Pri avtodomih me skrbi kavcija in slabe zgodbe, da le te v večini primerov ne vrnejo. Je res kaj na tem?

Hvala za odgovore!

Najprej se morate vsaj približno odločit, kaj bi sploh radi, kam, za koliko časa, na kak način … Ker možnosti je nešteto. Lahko greste z letalom, avtom, ste stacionirani na enem mestu, potujete naokoli, vam je pomembno morje, narava, mesta …
Sama potujem na različne načine, letalo + hotel/apartma, avto + hotel/šotor, parkrat celo z agencijo, čeprav najrajši vse sama organiziram. Prevandrala na različne načine že več kot pol Evrope, otroke sem videla čisto povsod. Res pa ne vem, kaj bi eno- in štiriletni otrok imela od nekega silnega potovanja in dolgih voženj. Po moje bolje razmišljat, da greste na neko lokacijo, kjer imate morje pa kakšne zanimive kraje v okolici za pogledat, ne da se vozite iz dneva v dan in menjate lokacijo. Zanimivih lokacij je pa na stotine – Sicilija, Sardinija, Elba, precejšen del preostale italijanske obale, španska in francoska obala, tudi do Grčije se da priti brez težav, lahko se orientirate na jezera, recimo Garda, Maggiore, Avstrija ima en kup krasnih jezer …
Bo treba malo razmišljat, kaj sploh bi radi.

Skotska je zelo primerna za umirjen oddih. Wales ponuja pester vizualen sprehod skozi zgodovino… prebivanje v podezelskih penzionckih je cenovno kar sprejemljivo, vlakovne povezave so dobre (Edinburgh – Manchester dobre 3 ure) kar se lahko nato dopolni z letom v Francijo, kjer si clovek izposodi avtodom in se odpravi se na ogled cudovitih gradov ob reki Lorni. Iz Nantesa se clovek nato ali vrne v Paris s TGV-jem, morda ostane tam kak dan in nato preko Bavarske (TGV vozi iz Pariza do Münchna nekako 5 ur in pol) nazaj domov.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close