Najdi forum

Katere so največje znamenitosti Malte? Je Malta lep otok? Je drago? Kakšna je hrana? Je čisto morje? Se splača ostati 14 dni?

Mene malta ni navdušila. Tam sem bil lani julija 14 dni, pa mislim, da ne bom več šel. Plaž skorajda ni, oz. so skalnate. Obstaja nekaj plaž, ki so umetno posute z mivko, vendra je tam potem polno ljudi, in je morje čisto umazano.
Ima nekaj znamenitosti, vendar niso ne vem kaj, hrana pa tudi in nič posebnega, in so že na vsakem ovinku Mc donaldsi.
Skratka, ti ne priporočam.

LP Urban

Se strinjam z urbanom. Men se Malta tudi ni zdela ne vem kaj. Otok je več ali manj gol, skalnat, povsod enake barve (dolgočasen), poleti vroče, morje pretoplo (osvežitev odpade) in umazano. Okolica bolj slabo urejena; vleče mal na arabski svet. Ostalo je več ali manj že povedal urban.
Znamenitosti so samo glavno mesto, Valetta, pa eni ustanki (en kup kamnov) iz prazgodovine, pa neke jame/votline k se jih obišče s čolnom.
Za cene se ne spomnim več najbolj (so že 4 leta mim), pa tut spremenile so se sigurno kej, sam se mi zdi da ni prevec poceni.

Je pa za žur zelo dobro preskrbljeno. Najbolj mi je blo pa všeč na sosednjem otoku Comino. Smo se šli kopat v ”plavo laguno”. Ta mi je pa ostala v zelo lepm spominu.
14 dni se mi zdi za Malto ful preveč. Za ene 5-7 dni mal na počitnice ja (pretežno kopanje, sončenje, žuranje + malo ogledov). Ni pa ravno destinacija za popotnike.

Odvisno zarad česa imaš namen tja it..Plaže ravno niso….razn mogoče Golden bay, kjer je mivka, smao je voda umazana…JE pa za čago fullllllll dobro poskrbljeno…Vse je ful poceni, samo lahko je zavajujoče, ker je 1 malteška lira/funt vredn/a 550 sit in pol tiste kovance kr pustiš… Znamenitosti:otok Gozo,otok Comino,Mdina,Valetta,Blue Grotto,..

Poglej kar sem napisala pod temo Malta od “dunje”.

Peščene plaže so še Paradise bay (meni najljubša), Mellieha bay in že omenjena Golden bay. Verjetno jih je še precej. Če so ti najbolj pomembne plaže in kopanje, lahko greš na Rab ali Bol. Glede hotela na Malti lahko rečem dve besedi- Bay street. Hrana odlična, cene normalne, morje čisto, vzdušje enkratno. Če greš vsak dan nekam, lahko v enem tednu vidiš veliko.

Mene pa zanima, če je že kdaj kdo silvestroval na Malti. In kakšne temperature so tam? Mraz mi prav nič ne ustreza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close